ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Biblioteca s´ha adherit al programa “Biblioteques sense fronteres, compromeses amb un món més just”
PUBLICAT Divendres, 28.10.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
banner bib sostenible

La Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar s'ha adherit aquest any al programa "Biblioteques sense fronteres, compromeses amb un món més just", una iniciativa del Servei de Biblioteques i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, que pretén apropar al públic de les biblioteques temes tan sensibles com els drets humans, la sostenibilitat ambiental o els conflictes d'arreu del món. La biblioteca de Canet de Mar s'ha adherit enguany, tot i que es tracta d'un projecte que ja porta unes quantes edicions en funcionament:

  • 2017: Defensors dels drets humans
  • 2018: Refugi i desplaçaments
  • 2019-2020: Economies Transformadores
  • 2021-2022: Justícia ambiental

Durant aquest mes de novembre es realitzaran a la biblioteca diverses activitats relacionades amb la temàtica de les dues darreres edicions: justícia ambiental, per promoure una ciutadania respectuosa amb la conservació i millora del medi ambient, el territori i la natura, i economies transformadores per conèixer millor el comerç just, el consum responsable i l'economia social i solidària. Del 7 al 28 de novembre hi haurà l'exposició "Endinsa't en les economies transformadores" que ens aproparà al comerç just, les finances ètiques i el mercat social. El divendres 11 de novembre a les 17.30 h es farà l'hora del conte "La revolta climàtica dels contes" a càrrec de la companyia 'Vivim del Cuentu' sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient, indicat per a nens i nenes de cicle inicial (de 6 a 8 anys). Finalment, el divendres 25 de novembre a les 17.30 h es farà el taller "Quin gust té el cacau just?" a càrrec de Maria Fernández, on s'explicarà el procés d'elaboració del cacau de comerç just des de l'arbre fins al producte final, dirigit a infants a partir de 5 anys.

Aquest programa s'emmarca dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible on la biblioteca també té una línia clara d'actuació, contribuint a la difusió d'aquests objectius per a una major consciència ambiental i per sumar-nos al compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat.

^