ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'OMIC informa | Cancel·lacions i retards en el transport aeri
PUBLICAT Dijous, 07.07.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Omic informa - vols i cancel·lacions

En cas de cancel·lació d'un vol, la normativa europea estableix el dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu, a més a  més de la possibilitat de rebre una compensació econòmica en funció de la distància del viatge.

Per això, és molt important que consulteu diàriament la situació del vostre vol amb la companyia aèria o la vostra agència de viatges.

Si la companyia aèria cancel·la el vol o es produeix un retard superior a les 5 hores, d'acord amb l'establert a la Unió Europea pel Reglament CE 261/2004, podeu escollir entre la devolució de l'import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu.

Si opteu pel transport alternatiu, us han d'oferir menjar, begudes i, si calgués, sistemes de comunicació gratuïtament fins la nova sortida. A més, si la sortida és l'endemà o dies més tard, també teniu dret a allotjament, amb els desplaçaments inclosos.

I, tant en cas de cancel·lació com en retards de 3 hores o més, us pot correspondre una compensació econòmica d'entre 250 i 600€, en funció de la distància del vol, excepte que us comuniquin la cancel·lació amb una antelació mínima de dues setmanes.

Les quanties de les compensacions econòmiques per cancel·lació, establertes per la normativa comunitària, són les següents:
 
Taula indemnitzacions vols     
Tingueu en compte que si la línia aèria us ofereix un vol alternatiu que us permeti arribar a destí amb poques hores de diferència, respecte de l'hora prevista inicialment, la compensació econòmica es reduirà al 50%.

Si la companyia aèria no respecta els vostres drets, demaneu el full oficial de reclamació en el mateix taulell de l'aeroport o reclameu a l'empresa per algun mitjà que en deixi constància  -formulari web, telèfon amb número d'incidència, etc. -. Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb el servei públic de consum (OMIC). 

Finalment, us recordem que els incompliments del Reglament CE 261/2004 es poden denunciar davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

^