ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adhereix a l'Aliança de muncipis per a les cures
PUBLICAT Dimecres, 18.05.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
municipis per a les cures

L'Ajuntament de Canet forma part així de la iniciativa del municipalisme que aposta per les polítiques públiques locals que afavoreixen els serveis de cures a totes les persones i en especial a les persones grans. La provisió de cures és un repte de les administracions i un element central de les agendes locals.


Canet de Mar s'adhereix a aquesta aliança promoguda per la Diputació de Barcelona, que ha aprovat una declaració de compromís del municipalisme per treballar conjuntament en aquest repte de present i de futur. Cal avançar cap al reconeixement de la cura com un valor públic que ha d'esdevenir en un dret social i ciutadà, garantint les condicions perquè totes les persones puguin donar i rebre cura adequada a les seves necessitats i projectes de vida, i en el context de les seves comunitats.

A l'hora, es pren el compromís d'avançar cap al reconeixement, la redistribució i la dignificació del treball de cures, exercit sobretot per dones, que representen el 97% de les treballadores de l´atenció social domiciliària a la província de Barcelona.

Com estableix el Pilar Europeu dels Drets Socials “tota persona té dret a cures de llarga durada assequibles i de bona qualitat, en particular a l´assistència a domicili i serveis comunitaris”.

Les cures doncs són una activitat essencial per a la vida, que requereixen totes les persones però que són indispensables en determinats moments del cicle vital. I la millor manera de prestar aquesta atenció, és amb estratègies conjuntes i planificades. 

Declaració municipis i comunitats cuidadores

Declaració municipis i comunitats cuidadores

Fitxer: Declaracio_municipis_i_comunitats_cuidadores.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 87.09 kB

^