ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Arriba la 1a edició del projecte col·laboratiu Mar de fils
PUBLICAT Dilluns, 09.05.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Mar de Fils

La proposta creativa "Mar de fils" de les Mares Malabaristes arriba als carrers de Canet tot reinvindicant el nostre passat textil i utilitzant-lo com a eina de creació. El projecte ha comptat amb una amplia participació d'entitats i escoles del municipi, així com també de diversos serveis municipals. 


El treball del tèxtil està lligat a la història de Canet i a la seva identitat. El procés d'industrialització va convertir a Canet en un dels pobles capdavanters en la producció tèxtil de gènere de punt a Catalunya i va canviar el paisatge i la societat de la nostra vila, per tant, va conformar la nostra identitat com a poble.   

La proposta MAR DE FILS reivindica el nostre llegat industrial i potencia la seva visibilitat pública, a través d'intervencions creatives als nostres carrers i places que tenen com a element identitari el FIL; la unitat bàsica i matèria primera de tota peça teixida. 

La proposta és ideada i organitzada per l'entitat Mares Malabaristes i compta amb la participació de diferents associacions i escoles. L'Ajuntament dóna suport a aquesta iniciativa i col·labora en la realització de les diverses activitats.

El tret de sortida és aquest divendres, 13 de maig. Podrem gaudir de les intervencions creatives i artístiques en més de 20 punts del municipi, que podeu consultar al plànol del tríptic adjunt.

Del 13 al 22 de maig, a la Sala cultural Ramon de Capmany s'hi exposa "Canet, un mar de fils. La relació de Canet de Mar amb el tèxtil". Els textos són a càrrec del Centre d'Estudis Canetencs i hi trobareu material singular de persones i institucions que hi han col·laborat. La inauguració es fa divendres a les 19.00 hores.

Durant una setmana Canet s'omplirà doncs de teixits i colors, tot reivindicant el nostre passat tèxtil.

Tríptic Mar de Fils

Tríptic Mar de Fils

Fitxer: Triptic.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.34 MB

Cartell Mar de Fils

Cartell Mar de Fils

Fitxer: Cartell_generic_i_cartell_fira.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 943.21 kB

Cartell exposició Mar de Fils

Cartell exposició Mar de Fils

Fitxer: Cartell_definitiu_CEC__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.99 MB

^