ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar, municipi plenament compromès amb el Pubillatge ❤️
PUBLICAT Dimarts, 26.04.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La d'enguany ha estat una diada de Sant Jordi una mica remullada però la pluja no ha deslluït ni una mica, la festa del Pubillatge de Canet de Mar. El comiat dels representants sortints i la proclamació del Pubillatge del 2022 s'han viscut intensament i amb una gran emoció.

Ja tenim nous representants. Són: Ot Planet Buisán, Martí Cañete Calduch, Luciana Valentina Marsicano Alentseva, Greta Estarlich González, Ona Planet Buisán i Nil Planet Buisán.


Aquest 23 d'abril ha estat la data fixada per al comiat del Pubillatge que ens ha representat durant gairebé tres anys. La pandèmia també va afectar la celebració de les tradicions catalanes i per tant no hem pogut renovar els nostres representants durant tot aquest temps. Des de l'Ajuntament s'ha volgut agrair la seva implicació i participació en els actes i les activitats municipals quan les circumstàncies ho han permès, així com el compromís que han tingut, i sempre a tot arreu han deixat el nom de Canet en molt bon lloc.

El Pubillatge és important perquè és la representació cultural de Catalunya, que es porta arreu del país, una tradició molt potent a Catalunya i cal fer-la prevaldre. Les tradicions són els elements culturals que proporcionen a les persones un sentiment de pertinença envers un territori, un país, una llengua i, sobretot, una cultura determinada.

Els representants sortints La festa d'aquest dissabte, es va haver de traslladar a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits. Allà el públic va rebre els representants d'altres municipis de Catalunya i també el Pubillatge canetenc sortint, que ens ha representat des del 2019 fins ara i que està format per:

Hereuet : EUDALD ARMENGOL RUIZ, que va entrar acompanyat per la regidora Assumpta Revoltós.

Damisel·la : PAULA RUIZ CAMACHO, que va entrar acompanyada pel seu pare.

Pubilleta: NAIA MADERA ROS, que va entrar acompanyada per la regidora Ana Casas

Hereu: MARCEL SALES RYHR, que va entrar acompanyat per la regidora Rosabel Madrid

Pubilla :  Ariadna Soler Artés, que va entrar acompanyada pel regidor Josep Tenas

Acompanyament de luxe Les autoritats locals doncs, encapçalades per l'alcaldessa Blanca Arbell Brugarola i la regidora de Participació ciutadana Rosabel Madrid Cámara, van fer d'amfitriones de totes les pubilles i els hereus. També van acompanyar-nos el president del Foment de les Tradicions Catalanes, el Sr. Arnau Akhtar Bertran, les delegades del Foment al Maresme les sres. Cristina Agell i Berta Pla així com el sr. David Ponsdomènech, que fou l'anterior president del Foment.

Així, vam comptar amb la presència de:

1r Fadrí Comarcal del Maresme:
Ricard Zanca Garcia, que va entrar acompanyat per la regidora Ana Casas

1a dama Comarcal del Maresme:
Marta Rocamora Mancera, que va entrar acompanyada pel regidor Josep Tenas

Pubilla del Maresme:
Ruth Maresma Fernàndez, que va entrar acompanyada pel regidor Lluís Llovet

Segon Fadrí d’Honor de Catalunya:
Oriol de Antonio Sancho,  que va entrar acompanyat per la regidora Rosabel Madrid

Hereu de Catalunya:
Joan Grèbol Tomàs, que va entrar acompanyat per l'alcaldessa Blanca Arbell.

Pubillatge 2022 pubilles i hereus entrants 2022Un comiat emotiu va donar pas a la proclamació dels nostres nous representants, que són des d'aquest Sant Jordi: 

Fadrinet: OT PLANET BUISÁN

Hereuet: MARTÍ CAÑETE CALDUCH

Pubilleta: LUCIANA VALENTINA MARSICANO ALENTSEVA

Dama: GRETA ESTARLICH GONZÁLEZ.

Pubilla: ONA PLANET BUISÁN

Hereu: NIL PLANET BUISÁN.

 

En acabar, el cantant i ex Hereuet Oriol Armengol, juntament amb la ballarina Anna Isern, van regalar al pubillatge sortint una emotiva actuació.

Estem enllestint l'àlbum d'imatges de la jornada, així com la gravació en vídeo de tota la Diada. Ho publicarem als nostres canals de Flickr i Youtube

De moment, algunes imatges que ja ens han fet arribar:

Festa Pubillatge 2022 - foto cedida

Festa Pubillatge 2022 - foto cedida

Festa Pubillatge 2022 - foto cedida

pubillatge amb regidora Participació

^