ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Procés de coordinació d'acolliment de persones refugiades d'Ucraïna
PUBLICAT Divendres, 04.03.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L’alcaldessa, Blanca Arbell un cop analitzada la situació de la comunitat ucraïnesa ha acordat amb membres de l’entitat de cooperació GEA XXI coordinar una acció d’ajuda efectiva per a la societat ucraïnesa.

Actualment, la prioritat principal és poder donar resposta a les necessitats d'acollida de les famílies que estan arribant i que s'espera que arribin en les pròximes setmanes i en els pròxims mesos. En aquest sentit, des de l'Àrea d'Acció Social s'ha obert un formulari a la pàgina web de l'Ajuntament per recollir els contactes de totes aquelles persones o famílies que vulguin oferir-se per acollir persones refugiades.

Pròximament, també s’obrirà un altre formulari adreçat a totes aquelles persones que puguin oferir el seu temps i coneixements per fer d’intèrprets, proporcionar ajuda psicològica, d’aprenentatge de la llengua, etc.

Professionals en matèria de cooperació i ajuda humanitària continuen recomanant a l'Ajuntament no dur a terme cap acció de recollida massiva i general de material. Tanmateix, seguim en contacte permanent amb aquestes organitzacions per tal de poder fer crides de recollides puntuals i específiques quan aquestes organitzacions ho demanin.

Els experts en situacions d’ajuda humanitària, han defensat que cal focalitzar tots els esforços en ajudar a les persones que estan arribant a Canet. Malauradament, creuen que aquesta situació s’allargarà en el temps i que cal poder donar una resposta acurada. Per això, consideren que una bona forma de col·laborar és a partir de donacions econòmiques, tal com recomana el Fons Català de Cooperació i les ONG que estan treballant en la zona de conflicte o les seves fronteres.

Aviat, s’enviarà una carta a les entitats del municipi per tal de poder coordinar conjuntament accions específiques perquè les canetenques i els canetencs puguin col·laborar econòmicament a través de bústies físiques. 

 

^