ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
COMPRA LOCAL I SOSTENIBLE A CANET!  I podràs participar al sorteig de 10 kits d´elements reutilitzables
PUBLICAT Dilluns, 07.02.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
logo comerç verd rezero

Les Àrees de Medi Ambient i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Canet de Mar impulsen una campanya per a fomentar la compra responsable i sense envasos als comerços del municipi.

Cada vegada són més les persones que adopten models de consum més responsables amb el medi ambient, que compren sense envasos i d'una forma conscient. Però per fer aquest canvi moltes vegades ens falta informació i conèixer els comerços locals on poder fer un consum responsable, sense embolcalls ni residus associats.
 

Kit comerç verdÉs per això que l'Ajuntament de Canet de Mar, que aposta pel consum responsable, local i sense residus, impulsa conjuntament amb Rezero una campanya per a fomentar els comerços del municipi que permeten fer una compra responsable i sense envasos.

La campanya, que s'iniciarà a mitjans de febrer, consisteix:

- Per una banda, en la identificació dels comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d'elements d'un sol ús per tal de certificar-los com a Comerç Verd (https://comercverd.rezero.cat/), una certificació amb més de 10 anys d'història i 600 comerços certificats arreu de Catalunya. 
- A més, es completarà la campanya amb un sorteig en què podran participar-hi totes les persones que facin una compra amb criteris de sostenibilitat al comerç local, estigui o no certificat.  
 

A partir del dilluns 14 de febrer es visitaran els comerços i el mercat municipal de Canet i es certificaran aquells que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic pel seu gran impacte ambiental, oferint productes a granel i promovent l'ús d'envasos retornables. Els que compleixen amb aquestes característiques rebran el distintiu de Comerç Verd per tal que puguin ser fàcilment identificats.
 

A partir del mateix dia 14 i fins l'11 de març es podrà començar a participar al sorteig. Per a fer-ho caldrà fer una compra seguint algun dels següents criteris:
 
icona check Utilitzar envasos reutilitzables per la compra de productes a granel
icona check Retornar productes amb sistema de retorn
icona check Portar la bossa reutilitzable, el cabàs o el carretó de casa i no demanar elements d'un sol ús
icona check Comprar productes amb certificació ecològica, naturals i/o sense tòxics
icona check Comprar productes de proximitat o d'elaboració pròpia
icona checkComprar productes de comerç just
icona checkComprar productes que permeten la reducció de residus (productes menstruals reutilitzables, portaentrepans, compostador, etc.)
icona checkComprar productes que permeten l'estalvi energètic i d'aigua (difusors per l'aixeta, bombetes de baix consum, aparells elèctrics i electrònics d'alta eficiència energètica, etc)
icona checkComprar productes fets amb materials reciclats
icona checkComprar productes de segona mà
 
distintiu Comerç verd en una porta d'establimentLa campanya va destinada als comerços de proximitat i a les parades del mercat municipal, per això quedaran excloses les cadenes de supermercats, els serveis i els establiments de restauració.  
 
Entre les persones que participin al sorteig, es regalaran 10 kits d'elements reutilitzables per poder reduir els residus del dia a dia. Cada lot conté carmanyoles de diferents tipus, embolcalls per a entrepans i altres aliments (de roba i de cera d'abella), un got reutilitzable, una cantimplora i diferents tipus de bosses de roba per la compra d'alimentació seca i fresca (de cotó i de malla).
 
A partir d'ara, fer un consum responsable a Canet de Mar serà encara més fàcil!

^