ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
L´Ajuntament celebra que la Fiscalia actuï contra aquelles persones que difonen notícies falses
El Fiscal del Servei de Delictes d'Odi demana dos anys de presó a una persona acusada de piular fake news contra menors estrangers no acompanyats
PUBLICAT Dimarts, 11.01.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament de Canet de Mar celebra que la fiscalia actuï de forma contundent contra totes aquelles persones que difonen notícies falses a través de les xarxes socials. Concretament, contra aquells que utilitzen aquestes plataformes per atacar, menysprear i difamar.

El passat dilluns 20 de desembre l'Ajuntament va conèixer que el Fiscal en cap del Servei de Delictes d'Odi de Barcelona demana dos anys de presó i pagar una multa de 6.480 euros a una persona acusada de piular notícies falses contra menors estrangers no acompanyats (mena). Concretament, es tracta d'un usuari de la xarxa social Twitter que va difondre un vídeo enregistrat a la Xina i que volia associar a una suposada violència que hauria tingut lloc a Canet de Mar el passat juny de 2019.

Malauradament, durant aquest mes de desembre, el poble de Canet de Mar, l'Escola Turó del Drac, diferents establiments del municipi, les nostres veïnes i els nostres veïns i el mateix Ajuntament han estat víctimes de difamacions a través de les xarxes socials alimentades per un discurs inexistent de violència i assetjament creat des de diferents mitjans de comunicació amb finalitats polítiques i partidistes.

L'Ajuntament de Canet de Mar sempre condemnarà fermament tots els missatges d'odi i assetjament que es pugui produir i seguirà treballant per fomentar i posar a l'abast de la ciutadania tots els mitjans i canals necessaris perquè les canetenques i els canetencs es puguin informar a través de fonts oficials de tot allò que passa i/o afecta el nostre municipi.

Per tant, des de l'Ajuntament es demana prudència i responsabilitat a l'hora de crear i difondre informacions a través de perfils socials, ja que aquests poden acabar generant un alarmisme innecessari i perjudicial per al dia a dia del nostre poble. I seguirem denunciant a tothom que no respecti a la institució i a les treballadores i treballadors públics.

^