ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les veïnes i els veïns de Canet de Mar poden obtenir bonificacions i ajudes per fer front al pagament de les factures de l´aigua
PUBLICAT Dimarts, 04.01.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
bonificacions i ajudes

L’Ajuntament té un acord des de fa temps amb l’empresa AGBAR (antiga SOREA) d’un seguit de reduccions que la ciutadania pot gestionar o bé directament o bé a través de l’àrea de Serveis Socials. 

Hi ha diferents col·lectius que poden acollir-se a aquestes tarifes especials, en funció del nombre de persones empadronades a l’habitatge o per la seva situació económica. 

És per això que en aquests moments es creu necessari recordar aquests avantatges a la població

Segons nombre de persones empadronades a l’habitatge:

Si sou més de 3 persones empadronades, podeu sol·licitar una ampliació dels trams i així per cada persona empadronada superior a 3, el trams de consum augmenten. En conseqüència, l’import total a pagar baixa.

Aquí teniu exemples de trams de consum mensuals (cal adaptar a facturació bimestral o trimestral segons el cas de cada municipi):

tram1

Les llars amb persones amb grau de disminució o amb un nivell de dependència, tenen dret a una bonificació addicional. Cada persona amb un grau de disminució superior al 75% o amb un nivell III de dependència reconegut per resolució de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials computa com a dues persones a efectes de considerar l'ampliació de trams.

Qui hi té dret?

 

  • Si sou  4 o més persones empadronades al domicili habitual
  • Si l’habitatge disposa de comptador i aquest va a nom d’una de les persones empadronades

 

Com es tramita?

 

·         Per internet:

o   Omplir el formulari adjunt i remetre’l a l’empresa subministradora d’aigua a través de l’apartat “Contacta’ns”.

o   A la pàgina web de l’ACA, omplir el formulari en línia que trobareu si cerqueu “Ampliació de trams cànon aigua unitats de convivència”

 

·         Presencialment:

o   A l’oficina de la seva empresa subministradora d’aigua

o   A les oficines de l’Agència catalana de l’aigua que pot consultar a la web de l’ACA.

Tarifa social

Consisteix en l’aplicació d’un preu de 0 euros sempre que el consum de la factura no superi el primer tram del tribut. Si el supera, s’aplicarà, a les tarifes vigents, un 50% de reducció del seu valor

La tarifa social del cànon de l’aigua estableix:

 tarifa social

Qui se'n pot beneficiar?

Les famílies amb tots els seus membres a l’atur i els perceptors de pensions mínimes. També les persones i unitats familiars que acreditin que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, d'acord amb el que estableix la normativa vigent, o a les quals s’hagi reconegut, per mitjà d’un informe dels serveis socials de l'Administració local competent, la situació de risc d’exclusió residencial o qualsevol altra que requereixi especial protecció, amb la vigència que aquests serveis determinin (consulta tots els supòsits a la web de l’Agència Catalana de l'Aigua).

 

Com es tramita?

Pots tramitar aquesta bonificació des de la web de l’Agència Catalana de l’Aigua  o presencialment a les seves oficines (c/ Provença, 204-208, Barcelona, prèvia cita). En cas de disposar d'un informe de serveis socials que acrediti una situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió residencial, es pot tramitar també presentant directament aquest informe a l'oficina d’Atenció al Client de la seva empresa subministradora d’aigua.

més informació AGBAR | Servei municipal d'aigua de Canet de Mar. Bonificacions i Ajudes

 

 

^