ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Noves rutes gamificades per promocionar la cultura al Maresme
La Casa museu Domènech i Montaner, entre els punts triats per a la resolució dels enigmes
PUBLICAT Dimecres, 22.12.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Interior casa museu CN

Aquest desembre s'ha presentat, en un acte al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona, la nova iniciativa promoguda pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Es tracta de descobrir la cultura de la nostra comarca jugant, a partir d'unes rutes gamificades.

Canet en forma part i la Casa museu Domènech i Montaner és un dels punts triats perquè els participants en aquest joc cultural, trobin alguns dels enigmes de les rutes. Finalitzar cada itinerari té recompensa.


El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat unes rutes gamificades per promocionar la cultura al Maresme entre el públic familiar i jove. A través de la pàgina web http://app.turismemaresme.cat es pot accedir a les quatre rutes que divideixen la comarca geogràficament de sud a nord. Només cal disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet i tenir activada la geolocalització. Està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

A la presentació de la setmana passada a Argentona, es va poder fer un tast del seu funcionament amb els enigmes que hi ha en aquesta localitat. Cada itinerari té entre 13 i 15 reptes, amb una ubicació per a cadascun en la qual s'ha de resoldre un enigma. El Consorci ha creat el personatge de la "iaia del Maresme" per fer de fil conductor de les rutes, que tenen el nom dels seus amics amb plomes: a l’Alt Maresme es pot fer la ruta de la Puput, al Baix Maresme és la ruta d’en Picotet, al Maresme Centre hi trobem la ruta de Cames Llargues i, al Maresme Centre-Alt, la ruta d’en Xatrac.

Els enigmes són diversos. Pot ser un trencaclosques, una endevinalla, un element amagat... i cada enigma va acompanyat també d’informació interessant i curiositats. L’objectiu és descobrir la comarca de forma lúdica, visitant els seus racons tot jugant. La Casa museu Domènech i Montaner, equipament cultural i seu de l'Oficina de Turisme de Canet, és el punt triat al nostre municipi per amagar enigmes d'una de les rutes.

Acabar una ruta té recompensa. Es poden aconseguir descomptes a diversos establiments de la comarca, com un 2x1 en una ruta infantil a lloms d’un ruc a Rukimon, un 10% de descompte a la masia de turisme rural Can Rosich o un 2x1 en una sortida en veler amb Cara al Vent. Al final de cada itinerari, hi haurà un pòdium amb els qui resolguin més ràpidament els enigmes.

^