ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova la modificació de l'ordenança de preus públics de l'escola bressol
PUBLICAT Dijous, 12.08.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

palauetLa modificació de l'Ordenança reguladora del preu públic de l'Escola Bressol Municipal va ser un dels punts més destacats del Ple extraordinari que l'Ajuntament de Canet de Mar va celebrar el passat dijous 5 d'agost.

Amb l'aprovació d'aquest punt - amb 16 vots a favor (Esquerra Republicana, Canetencs Independents, Som Canet, PSC, Junts per Canet, CUP i Canet i Tu) i una abstenció (Primàries Canet de Mar) – el que pretén l'Ajuntament és poder incloure un seguit de bonificacions als preus públics i servei de menjador de l'Escola Bressol per donar l'oportunitat a moltes més famílies del municipi que vulguin escolaritzar a les seves filles i fills.

La regidora d'Educació, Rosabel Madrid va afegir que aquesta modificació permetrà que moltes més famílies del municipi puguin accedir a l'EBM i d'aquesta manera s'afavorirà a la conciliació familiar i laboral, a l'equitat social i, sobretot al desenvolupament personal de l'infant.

Des del Grup Municipal de Canet i Tu, la regidora Gemma Bosch va celebrar la iniciativa i va afegir que tot el que sigui facilitar l'accés a l'Escola Bressol a persones que ho necessitin comptarà amb el suport del seu partit.

Per part de la CUP, Andreu Graupera va agrair a l'àrea la feina feta per tirar endavant aquest projecte. En un segon torn d'intervenció, Graupera va assegurar que des del seu partit s'aposta perquè el llindar sigui zero i que l'escola sigui gratuïta per tothom.

En el seu torn d'intervenció, el regidor de Primàries Canet de Mar, Jordi Castellà va lamentar que el llindar màxim per accedir a les bonificacions fos tan reduït i va demanar augmentar els barems per tal de poder afavorir la natalitat a aquelles famílies que sí que es poden permetre tenir fills.

El regidor Josep Antoni Massagué, de Junts per Canet, va afirmar que el seu vot seria favorable i celebrava que s'afavorís a les famílies monoparentals, ja que aquesta era una demanda que el seu partit feia temps que defensava.

Per part del PSC, la regidora Sílvia Tamayo va afirmar que tot el que sigui afavorir a famílies de diferents tipologies que fins ara no podien accedir a aquest servei és benvingut. Tanmateix, va assegurar que només el pas del temps dirà si els barems que s'han fixat són els adequats per a les famílies del nostre municipi i convida a modificar-los de nou si aquests no s'adeqüen a la realitat municipal.

Des d'Esquerra Republicana, el regidor Lluís Llovet va afirmar que des del partit es treballarà perquè l'Escola Bressol Municipal sigui gratuïta. Tanmateix, Llovet va afirmar que mentre no puguem gaudir de la gratuïtat d'aquest servei, aquest és un pas important, ja que aquesta modificació engloba a una part important de la població. Destacant que hi haurà famílies que podran escolaritzar els seus fills per 16 euros al mes.

més informació

VÍDEO | Recupera el Ple Municipal del passat 5 d'agost

BAN | Consulta aquí tots els punts de l'ordre del dia del ple extraòrdinari del 05/08/2021

NOTÍCIA | El ple aprova les festes locals del 2022

NOTÍCIA | El ple aprova una modificació de crèdit que permetrà posar en marxa la tercera fase de càmeres de videovigilància al municipi

^