ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Controls d'alcoholèmia durant l'abril
PUBLICAT Dijous, 30.03.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La

Policia Local

torna a fer controls d'alholèmia a la via pública. L'actuació forma part de les campanyes fixades per l'Àrea de Seguretat Ciutadana per aquest 2006. Per la d'alcholèmia s'utilitza l'etilòmetre evidencial que ens cedeix el Servei Català del Trànsit.

Control d'alcoholèmia Els controls es faran durant tot el mes d'abril. Tenen com a objectiu principal conscienciar els conductors de la importància que té el consum d'alcohol en la conducció. És el factor de risc més freqüent en els accidents de trànsit, en especial els més greus. L'alcohol deteriora les capacitats i modifica el comportament dels conductors, incrementant la gravetat de les lesions post accident. El perill és més greu si l'alcohol s'associa amb altres elements de risc, com ara l'excés de velocitat o el menor ús dels elements de retenció. 

Tot això, lligat a l'elevada freqüència del seu consum i els problemes afegits que ocasiona, fan que l´alcohol, com a factor de risc en seguretat vial, sigui un del més estudiats en les polítiques preventives de la Unió Europea.

En general, s´estima que conduir sota els efectes de l´alcohol es relaciona amb el 30-50 % dels accidents amb víctimes mortals, amb del 15 al 35 % dels que causen lesions greus i amb el 10 % dels que no causen lesions. Per la seva part, s´estima que al voltant del 20 % de la mortalitat atribuïda a l´alcohol al nostre país està relacionada amb els accidents de trànsit.

Aquestes xifres justifiquen el desenvolupament d´estratègies preventives destinades a reduir els accidents relacionats amb l'alcohol, amb intervencions eficaces com els límits legals d´alcoholèmia en conductors, controls d'alcoholèmia aleatoris i dirigits, nivells d'alcoholemia específics per a joves i altres grups de risc, edat legal per la compra i el consum d'alcohol, etc.

Informació publicada el dijous 30 de març de 2006

^