ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'exposició "Quan les dones havien de pintar flors, pintores pioneres de la Sala Parés" arriba a la Casa museu
PUBLICAT Divendres, 12.03.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Exposició Casa museu

Com a activitat relacionada amb els actes locals a l'entorn del Dia de les dones, però amb un recorregut molt més llarg, Cultura ens obre les portes d'aquesta exposició de les pintores modernistes que van dedicar la seva carrera a les flors.

Informació Acció Social

Exposició Casa museuAquest 13 de març s'inaugura a la Casa museu Domènech i Montaner l'exposició "Quan les dones havien de pintar flors, pintores pioneres de la Sala Parés".  Es tracta d'un recull d'obres pintades per dones que van fer la seva primera exposició a la galeria d'art barcelonina Sala Parés l'any 1896.

En aquest viatge per les pintures florals, es pretén visualitzar les pintores de flors del Modernisme català i donar a conèixer la seva extensa obra, amb alguns quadres rescatats del més profund pou de l'oblit i amb originals que són els mateixos que van lluir a la Sala Parés fa més de 100 anys.

Ha arribat el moment de reivindicar-les i fer-ho a l'entorn del 8M, és una excel·lent manera de retre'ls l'homenatge merescut.

Dins el corrent del Modernisme, la natura i el disseny d'objectes quotidians van ser sovint plasmats pels artistes. Les pintores de flors, tenien un doble motiu per convertir-les en objecte del seu art. D'una banda la fascinació per aquest món vegetal, evocador i atàvic. Però de l'altra, la impossibilitat, com a dones que eren, d'assistir a les classes de nu a les acadèmies i d'aprendre així altres estils professionals. La societat patriarcal i castrant de l'època va impedir el seu esclat en altres àmbits. La part positiva, la bellesa de les obres que podeu veure a la Sala Jardí de la Casa museu.

L'exposició "Quan les dones havien de pintar flors, pintores pioneres de la Sala Parés" es podrà visitar fins al 22 d'agost de 2021.

^