ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Policia Local de Canet de Mar incorpora un dispositiu dron per reforçar la vigilància
Aquest dron està dotat amb un sistema de detecció de calor per funcionar també els vespres
PUBLICAT Dijous, 11.03.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Dron volant comissaria de policia canet de mar

L’Ajuntament de Canet de Mar ha dotat al cos de la Policia Local del municipi amb una unitat dron que permetrà reforçar la vigilància i la seguretat. Aquest dijous 11 de març s’ha dut a terme l’acte de presentació d’aquest nou dispositiu en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, el Director General de la DEGAS, Jordi Jardí i de l’Inspector de la Policia Local de Canet de Mar, Servando Gómez.

dron policia localEs tracta d’un dispositiu portàtil, equipat amb potents càmeres visuals i tèrmiques que permeten dur a terme un seguit d’operacions de prevenció, dissuasió i identificació de delictes. Mitjançant la càmera visual, l’agent que estigui pilotant el dispositiu podrà veure de manera immediata i en directe allò que estigui succeint a metres de distància. També podrà rastrejar zones obscures i detectar fonts de calor gràcies a la càmera tèrmica que porta incorporada. 

destacat dron 2

Aquest dron, que entrarà en funcionament la pròxima setmana, també disposa de llanterna i zoom per obtenir informació detallada de la zona de rastreig i d’un micròfon i altaveus per tal de poder-se comunicar amb les víctimes o infractors. 

L’Inspector de la Policia Local de Canet de Mar, Servando Gómez ha assegurat que la intenció és sobrevolar les zones boscoses, controlar l’entorn amb la càmera tèrmica i, amb el suport d’una unitat a terra, detectar i evitar robatoris a l’interior de domicilis. 

Gómez ha explicat que la incorporació d’aquest dispositiu a la unitat policial va venir motivada per l’augment de robatoris amb força a l’interior de domicili que es van produir entre els mesos de novembre i febrer dels anys 2017, 2018 i 2019. Davant d’aquest augment considerable de casos, des de la Policia Local es va demanar suport a Mossos d’Esquadra perquè sobrevolessin el municipi amb un helicòpter dotat amb una càmera tèrmica per evitar aquests delictes. Tanmateix, aquest recurs no sempre estava disponible i, per aquest motiu, des de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament es va decidir adquirir aquest aparell i formar a un total de 10 agents perquè el puguin pilotar.

Durant la seva intervenció, Gómez també ha destacat que el dron serà una eina molt útil per la vigilància i control del trànsit en esdeveniments esportius, concerts, festivals, manifestacions, etc. en els quals hi ha acumulació de persones. En aquests casos, la Policia Local podrà realitzar una vigilància des de l’aire que serà molt més dinàmica i que abastarà una major part del territori optimitzant els recursos amb una millor distribució dels equips de terra. 

L’aparell també permetrà fer inspeccions oculars en accidents de trànsit i/o marítims. Així com contribuir a la recerca i rescat de persones perdudes.

destacat dron

En el seu torn d’intervenció, l’alcaldessa de Canet de Mar i responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Blanca Arbell ha afirmat que la incorporació d’aquest aparell al cos policial suposa un avenç en la utilització de les noves tecnologies. L’alcaldessa ha destacat que aquest dron ajudarà a la nostra policia i els permetrà ser molt més eficaços i ràpids en les seves actuacions. 

Arbell ha assegurat que durant aquest 2021, es treballarà per poder augmentar la plantilla policial a 30 agents i que es destinaran uns 60.000 euros en desenvolupar la tercera fase del projecte de càmeres de videovigilància. 

El Director General de la DGAS (Direcció General d’Administració de Seguretat), Jordi Jardí ha assegurat que després de veure les dades policials comparatives de delictes entre els anys 2019 i 2020, la situació de seguretat a Canet és bona i destaca la bona coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, una relació que és essencial pel bon funcionament. Jardí ha aprofitat la seva intervenció per demanar a la ciutadania que posi sempre en “quarantena” aquella informació que surt a les xarxes socials i que s’informi només a través dels canals oficials d’informació per evitar rumors i notícies falses. 

La roda de premsa ha acabat amb una demostració del funcionament d’aquest dispositiu dron i de totes les seves funcions. Els assistents han pogut veure, en temps real, com l’aparell sobrevolava diferents zones del municipi a una alçada d’uns 120 metres.

Imatges presentació dron

  Torna a veure la roda de premsa

^