ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Creu Roja valora positivament el projecte de sensibilització a joves sobre la COVID-19 a Canet de Mar
PUBLICAT Dimecres, 16.09.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El projecte de sensibilització a joves en espais públics d’oci nocturn sobre la COVID-19 que va ser encarregat pel Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya a Creu Roja, s’ha dut a terme amb èxit en el període comprés entre el 7 d’agost fins el 15 de setembre en horari de 20:00h a 1:00h en un total de 38 localitats de Catalunya.

Destacat notícia Creu roja covid

Creu Roja Maresme centre ha desenvolupat aquest projecte amb la contractació ’ajuda de quatre persones tècniques i amb personal voluntari propi de l’assemblea Maresme Centre. El projecte, s’ha dut a terme en els municipis de Canet de Mar i Arenys de mar. L’objectiu del projecte ha sigut conscienciar sobre les mesures de prevenció de la COVID-19 en horari d’oci nocturn entre els joves de 15 a 27 anys, tot i que també s’ha fet intervencions en persones de franges d’edat superiors.

A Canet de Mar s’ha prospectat, en coordinació amb l’Ajuntament de Canet de Mar i la policia local, l’espai públic per conèixer les zones amb més presencia de grups de joves en horari nocturn. Essent així, que A les primeres hores de la jornada, de 20:00 a 22:30 hores, l’equip de Canet de Mar es trobava a la zona costanera del de la vila. poble: el passeig marítim, les rieres Sant Domènech, Gavarra i Buscarons, la plaça Universitat i la plaça 11 de Setembre. A partir de les 22:30 hores, l’equip es dirigia al parc de la Misericòrdia, una zona coneguda per les trobades de grups de joves del municipi.

S’ha s’ha dut a terme sensibilització en forma de dinamització tenint en compte l’edat dels participants, per la conscienciació de la Covid19 en termes de:
- Coneixements bàsics sobre la transmissió, protecció i actuacions.
- Comprovar l’efectivitat dels equips de protecció individual.
- Conscienciar sobre la importància de la distancia de seguretat.

Les dades de Canet de Mar Oci Nocturn Canet Creu Roja

Tota sensibilització començava amb una observació de les dinàmiques del propi grup (número de persones que portaven correctament la mascareta, la reacció dels joves al veure l’equip de Creu Roja, l’activitat que estava realitzant el grup, etcètera). A continuació, els agents s’apropaven al conjunt on s’explicava el projecte i se’ls convidava a participar a l’activitat.   Aquesta sensibilització s’ha efectuat, per exemple, a través d’un Trivial Covid-19 on els grups de joves podien demostrar el seus coneixements, competint en un joc on tots guanyen. A més, aquesta dinàmica grupal permetia anar resolent dubtes respecte la covid19. Per exemple, les preguntes a les que es podien enfrontar estaven relacionades amb: hàbits relacionals i sexuals en el context de la covid-19, ordenar la importància de cada mesura de seguretat, neteja d’espais comunitaris, la millor forma d’accedir a un edifici (ascensor o escales), etcètera. També s’han desenvolupat accions per comprovar la distancia de seguretat entre els membres del grup, la comprovació d’efectivitat de les mascaretes mitjançant un polvoritzador i un creador de bombolles de sabó. Durant les dinàmiques han sorgit dubtes entre els joves que donaven peu a reflexions conjuntes. Aquestes persones que participaven activament en les activitats, en el cas de no portar mascareta o portar-la en mal estat, se’ls hi ha fet entrega d’una mascareta reutilitzables havent entregat així un total de 1627 mascaretes. Altres aspectes que sorgien sovint en el grup, eren aspectes relacionats amb el consum de substàncies i la salut sexual. Per tant, també s’ha proporcionat un centenar de preservatius per tal de prevenir-les. Partint d’una intervenció amb escolta activa, s’ha establert un vincle amb els joves al llarg de les setmanes per enfocar de la millor forma les intervencions. Els joves acaben sentint-se part de la comunitat, escoltats, amb ganes de participar de la salut col·lectiva.

Destacat Creu Roja COVID 2

S’ha detectat una resposta favorable dels joves cap al projecte ja que els agents tenien edats similars dels grups intervinguts,  s’ha utilitzat un llenguatge proper fent sempre ús de l’empatia en la situació actual. No s’ha criminalitzat en cap moment als joves, sinó que se’ls ha fet partícips de la importància que tothom pren en frenar la cadena de contagi.

Malgrat finalitzar el període de vacances escolars d’estiu, segueix sent cosa de tothom aturar la cadena de contagis. Es per això que hem volgut transmetre als joves la importància de continuar en aquesta via de responsabilitat i prevenció comunitària de la covid19 per aturar la transmissió.

^