ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar incrementa el percentatge de recollida selectiva de residus
PUBLICAT Dilluns, 10.08.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Reciclatge canet

La recollida selectiva a Canet de Mar s’ha incrementat 2.5 punts percentuals respecte les dades obtingudes l’any anterior. Amb aquest augment, Canet obté un resultat de recollida de residus del 71.14%.

Des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha fet públic un informe detallat on s’analitzen els resultats de recollida selectiva de l’any 2019 tenint en compte l’evolució respecte els anys anteriors.

Destacat recollida selectiva

Si ens fixem en l’apartat de recollida selectiva, l’informe destaca que aquest 2019 la recollida selectiva al municipi ha millorat un 2.5% respecte al 2018, situant-se en el 71.14% (68.58% l’any 2018).  Aquest augment de punts percentuals ha estat possible gràcies a l’increment de tones de paper i cartró i de deixalleria i la reducció de la fracció resta, que s’havia incrementat durant els darrers 3 anys. Aquest 2019, gràcies als efectes de la campanya ‘PROU REBUIG, cada dia el que toca’ s’ha aconseguit que el percentatge de fracció ‘resta’ es torni a col·locar als mateixos nivells que l’any 2015, moment en què es va decidir eliminar les àrees d’emergència i es van obtenir els millors resultats de recollida selectiva al municipi. El resultat obtingut a Canet és un 30% més alt que la mitjana obtinguda de Catalunya que se situa en el 41.80%

Gràfic recollida selectiva

De les dades obtingudes en aquest estudi, també és important destacar que la generació de residus per habitant s’ha reduït fins a 1.26 kg/habitant/dia i segueix per sota la mitjana. Mentre que a Catalunya la tendència des de l’any 2014 és a l’alça, a Canet segueix la tendència a la baixa. Aquest fet indica que els habitants del municipi estan millorant els hàbits de consum i de prevenció de residus.

Generació de residus 2019

Verd: Canet                Groc: Catalunya

A part dels resultats de recollida selectiva, també és important analitzar la qualitat de residus que es recullen al municipi. En aquest sentit, l’estudi destaca que a Canet de Mar es recullen residus de molta qualitat, ja que es llencen pocs residus dins de la fracció que no toca.

Pel que fa a l’orgànica, la qualitat ha millorat considerablement en els darrers 3 anys i aquest 2019 s’ha reduït un 5% la quantitat d’impropis  - residus que es troben dins la bossa que no els toca -. Mentre que en el cas dels envasos, la millora ha estat del 15%.

Podeu consultar l'informe complet en aquest document adjunt

Dades Residus Recollida Selectiva Canet de Mar 2019

Dades Residus Recollida Selectiva Canet de Mar 2019

Fitxer: Dades_Residus_Canet_2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 118.62 kB

resultats de la recollida de residus a la deixalleria Un cop analitzat l'estudi fet des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar sobre la recollida de residus que es fa a la deixalleria del municipi, cal destacar que ha Canet es fa un molt bon ús de la deixallaria, portant el doble de material que la mitjana de Catalunya. Concretament, cada habitant de Canet porta uns 112 kg a l'any a la deixalleria mentre que a Catalunya la dada és de 61 kg/habitant/any.

En total, aquest 2019 s'han recollit a la deixalleria de Canet 1.630, 759 tones de residus.

residus deixalleria

gràfic per anys

Podeu consultar l'informe complet en aquest document adjunt

Dades deixalleria Canet 2019

Dades deixalleria Canet 2019

Fitxer: Dades_Deixalleria_Canet_2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 145.06 kB

^