ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Generalitat i Consell Comarcal ofereixen ajudes per pagar el lloguer
PUBLICAT Dimarts, 19.05.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Clau Unsplash

A causa de la pandèmia de la COVID-19 són moltes les persones que tenen dificultats per poder pagar el lloguer del seu habitatge. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Maresme (CCM) han obert línies d'ajuts per tal de poder ajudar a les famílies més necessitades.

Des de la Generalitat de Catalunya s'obre, a partir d'aquest dimarts 19 de maig, una línia d'ajuts extraordinària de 14,5 milions d'euros per pagar el lloguer de famílies que tinguin dificultats econòmiques causades per la COVID-19. Aquestes ajudes són directes i serveixen per poder pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des del mes d'abril fins a setembre.

Per poder sol·licitar aquest ajut, cal complir dos requisits principals:

1. Estar a l’atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la COVID-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900€.

2. Que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

Cal tenir present que aquests ajuts s'atorgaran per ordre d'arribada i fins a exhaurir el pressupost.

Sol·licita l'ajut i resol tots els dubtes a través del web de Gencat i a través del número d'atenció telefònica 900 922 841, que ofereix assessorament de 9 a 14h.

Des del Consell Comarcal del Maresme també tenen previst dur a terme dues convocatòries d'ajuts per pagar el lloguer.

1. Prestació d'Ajuts al lloguer COVID-19: ajut de lloguer per persones en situació de vulnerabilitat provocada per la pandèmia de la COVID-19. Està previst que la convocatòria es publiqui el dilluns o dimarts de la setmana vinent i estigui oberta fins a esgotar el pressupost o fins al 30 de setembre.

Les principals característiques d’aquest ajut seran:

  • Ajut destinat a pagar totalment o parcialment les rendes de lloguer i/o cancel·lació total o parcial dels microcrèdits.
  • L’import que es pot concedir com a màxim serà de 750€/mes i s’atorgarà directament per un període de 6 mesos (d’abril a setembre).
  • La situació de vulnerabilitat de la unitat familiar ha de ser a conseqüència de:
  • Haver passat a estar en situació d’atur
  • Li hagin fet un ERTO
  • Reducció de la jornada laboral per motiu de cures
  • Altres situacions que suposin una pèrdua d’ingressos.

En cas de complir amb aquests requisits, cal enviar un correu electrònic a habitatge@ccmaresme.cat. En aquest correu cal adjuntar un document excel indicant el NOM + DNI + Telèfon de les persones interessades, per tal que des de l'Oficina d'Habitatge es puguin posar en contacte per ampliar la informació sobre aquest ajut i fer el tràmit.


2. Ajut de lloguer MITMA (antic MIFO) 2020: la resolució/bases de l’ajut s’han publicat al DOGC. Ara bé, l’ajut no està obert. L’Agència de l’Habitatge preveu  publicar i obrir la convocatòria cap a la setmana del 25 al 29 de maig i que estigui vigent fins a principis de juliol.

3. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya també ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut al pagament del lloguer de l’habitatge per a persones majors de 65 anys que ja havien fet la sol·licitud l'any 2019.

Tenint en compte la situació d’emergència sanitària, l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Maresme ha contactat amb totes les persones beneficiàries i ha establert els canals online pertinents per cursar la sol·licitud.

Per a consultes, s’ha habilitat el telèfon: 669 45 77 56.

^