ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Primera trobada del Consell Municipal de Medi Ambient
PUBLICAT Dimarts, 17.01.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El passat 12 de gener va celebrar-se, a la Casa museu, la primera sessió del recentment constituït Consell Municipal de Medi Ambient (CMMA).

persones a la sala d'audivisuals de la Casa museu Hi van assistir una trentena de persones, la majoria pertanyents a entitats locals. També hi havia representants polítics, representants d'associacions de veïns i d'AMPES d'escoles i ciutadans a nivell particular.

La regidora de Medi Ambient, Sílvia Tamayo, va ser l'encarregada de fer-ne la constitució formal. Va destacar la importància d'aquests òrgans de participació ciutadana i la necessitat i l'obligació que tenim tots de tenir cura del medi ambient. 

Els responsables de l'Àrea de Medi Ambient van explicar quines són les principals actuacions de la Regidoria avui i quines es faran els pròxims mesos. Destaquen el seguiment del sistema de recollida selectiva porta a porta, l'elaboració d'una ordenança municipal de residus, el seguiment de les actuacions en parcs i jardins, la realització d'un estudi d'estalvi d'aigua, la participació activa en l'ordenació territorial i l'urbanisme local i les millores en atenció i comunicació ciutadana.

Precisament, temes com l'ús i l'estalvi de l'aigua, la recollida selectiva porta a porta, la jardineria de carrers i places i la Deixalleria, van centrar les intervencions dels assistents.  Es va fer especial incidència en l'aigua. Aquest aspecte va motivar la creació d'un grup de treball específic que se centrarà en la Depuradora d'aigües residuals, que Canet comparteix amb els dos Arenys i en la recuperació de mines com a mesura d'estalvi d'aigua.

L'altre comissió de treball que va sortir del primer CMMA, va ser la de residus.

El Consell Municipal de Medi Ambient es reunirà dos cops l'any. La previsió és que el proper es faci d'aquí a uns sis mesos.

Tasques de Medi Ambient per al 2006

Informació publicada el dimarts 17 de gener de 2006

^