ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Canet demana tranquil·litat i sentit comú pel coronavirus
PUBLICAT Dimarts, 10.03.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Des de l’àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Canet de Mar i des del Centre d’Atenció Primària del municipi es vol enviar un missatge de tranquil·litat a la població i es demana fer ús del sentit comú davant dels casos de Coronavirus que s’han confirmat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Davant l’alarma social, el regidor de sanitat, Josep Maria Masvidal s’ha reunit aquest migdia amb els responsables del CAP de Canet per concretar quins passos s’han de seguir davant la situació. Malgrat que a dia d'avui no hi ha constància de cap cas de persona infectada pel Coronavirus a Canet, els professionals del CAP ens han comunicat un seguit de recomanacions per a la població:

  • Es demana als ciutadans que, en cas de presentar símptomes, truquin primer al 061 o al telèfon del Centre d’Atenció Primària (93 795 66 76) per evitar possibles contagis i no saturar els centres sanitaris.
  • Incidir en la prevenció: Cal seguir els hàbits de prevenció de contagis com rentar-se les mans sovint amb sabó, fer servir mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb la part interior del colze.
  • Evitar anar al CAP en cas de tenir una cita programada que no necessiti un control immediat.
  • Fer ús del telèfon 112 només en cas d'emergència per no saturar-lo.
  • Abans de trucar al 061, es demana fer el test de tres preguntes per saber si tens possibilitat de tenir Coronavirus. Fes-lo a través d'aquest enllaç
  • Es demana als ciutadans evitar aglomeracions de gent.
Des de l'Ajuntament de Canet també ens sumem, com no podria ser d'una altra manera, a les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya que entraran en vigor el dia 12 de març i que inclouen:
  • Els esdeveniments esportius es faran a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran accedir només amb els familiars acompanyants.
  • Les activitats de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats queden suspeses.
  • De les activitats (esportives, culturals, de lleure, religioses, etc) on es preveu un públic de menys de 1.000 persones només es podrà ocupar un màxim d'una tercera part de l'aforament, amb l'objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.

També, des de l’Ajuntament de Canet, demanem a la ciutadania que s’informi només a través dels canals d’informació oficials del municipi i dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. Seguir els consells i protocols establerts pel Departament de Salut. I, per últim, no fer cas dels rumors que corren a través de les Xarxes Socials i no fer-ne difusió.

^