ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'OMIC informa sobre l'impost de constitució d'hipoteques
PUBLICAT Dijous, 15.11.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

hipoteques imatge webL’objectiu de l’OMIC d’aquest municipi és mantenir informat al consumidor/a, tant dels seus drets com de les novetats que apareixen sobre el mon del consum. Però hem de ser conscients que és molt difícil mantenir una actualitat informativa quan la mateixa noticia pot canviar en pocs dies. I ens referim, en especial, l'impost que recau sobre la constitució d’hipoteques.

Tant és així que arrel d’una sentència del Tribunal Suprem semblava que aquest impost el pagaria la banca i que potser, fins i tot, l’impost pagat en hipoteques ja firmades es podria recuperar. Però sorprenentment, el Tribunal Suprem “s’ha tirat enrere”. Ha decidit que no. Que serà el consumidor qui seguirà, com fins ara, pagant aquest impost, que en la majoria de casos pot arribar a ser d’entre 2.000 i 3.000 euros.

La segona sorpresa és que el govern espanyol, el següent dia d’aquesta decisió, promet canviar la llei en el sentit que a partir d’ara serà la banca qui paga. I un cop tots desconcertats per l’actuació del poder judicial i també del govern ens podem preguntar on som? Doncs la realitat, esperant que el parlament modifiqui de manera global la llei hipotecaria, és que tindrem ciutadans que no pagaran l’impost de constitució d’hipoteques (els que signin a partir de la publicació del decret del govern, ciutadans que l’han pagat malgrat tothom, menys el Suprem, entén que no l’havien d’haver pagat, i ciutadans que algun dia signaran un hipoteca que estarà regulada per la futura llei hipotecaria. A tot això no hem d’oblidar que hi ha més d’un qüestió prejudicial (consultes que fan els Jutges espanyols al Tribunal de Justícia de la Unió Europea) pendent de resoldre. I que, com ja va passar amb les clàusules sol, poden modificar la interpretació del, més que desacreditat, Tribunal Suprem.

En tot cas, des de l’OMIC us mantindrem informats en tot moment d’aquestes i d’altres novetats que vagin sorgint.

^