ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aclariment respecte a la incoació d'expedient per vulneració de la Llei de Protecció de dades
PUBLICAT Dimecres, 24.10.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest Ajuntament va rebre sol·licitud d'accés a uns informes esmentats en una comissió especial. Com que afectaven directament al sol·licitant, l'Ajuntament els li va lliurar en data  2 de març de 2018, després d'una segona reclamació feta per l'interessat i a instàncies de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), que així ens ho va requerir. Es referia a uns informes mèdics als quals havia fet referència l'aleshores secretària municipal davant la comissió especial de la Policia Local. 

Un cop lliurada aquesta documentació, el sol·licitant va cursar una nova queixa a l'APDCAT afirmant que no se li havia lliurat l’informe que demanava. Que més enllà del comentari de la secretària municipal a la comissió especial de seguiment de la Policia Local, el Ple de la Corporació i la Comissió Jurídica Assessora també havien fet referència a aquests informes mèdics. En conseqüència, l’APDCAT va requerir novament l’Ajuntament per tal que li facilités l’accés a aquests informes, a la qual cosa l’Ajuntament va contestar que ja havia lliurat a l’interessat tots els informes de què es disposava a l’expedient. Finalment es va trametre a l’APDCAT tota la documentació que s’havia lliurat a l’interessat per tal que pogués comprovar que els informes als quals es feia referència tant en un acord adoptat pel Ple municipal com en un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, li havien estat lliurats.

En data 19/09/18 es va incoar expedient sancionador a l’Ajuntament de Canet de Mar per part de l’APDCAT per haver publicat dades personals en dues actes del Ple. Una d'elles era la del 13/7/2015 on figuraven les inicials de l’interessat, però l’APDCAT considera que fan identificable a la persona de qui es parla. La segona, era l'acta de data 29/9/2016 en la qual apareixien les seves dades personals dins el text d’un acord pres pel Ple de la Corporació. Aquestes actes van ser retirades del web municipal en data 19/9/2018.

Pel que fa a la petició de dret d’accés exercit per l’interessat, l’APDCAT considera que l’Ajuntament va satisfer aquesta petició en data 2/3/2018, per la qual cosa no considera procedent imputar-li la presumpta vulneració del principi de qualitat de les dades en la seva vessant d’exactitud de l’art. 4.3 LOPD.

Davant la incoació del procediment sancionador l’Ajuntament va formular un escrit d’al·legacions que encara no ha estat resolt per l’APDCAT.

En conclusió, l’APDCAT ha incoat expedient sancionador per haver inclòs dades personals en dues actes del Ple municipal publicades al portal de transparència de l’Ajuntament de Canet de Mar, en cap cas per no haver donat compliment al dret d’accés formulat per l’interessat. Davant d’aquesta incoació l’Ajuntament de Canet de Mar ha formulat les oportunes al·legacions que encara estan pendents de resoldre, per tant, encara no s’ha imposat cap sanció.

^