ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Unanimitat en l'aprovació inicial de les obres de reparació de l'edifici dels Garrofers
PUBLICAT Dilluns, 01.10.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Garrofers - foto arxiu comunicacióA la sessió plenària del mes de juliol es va aprovar, per unanimitat dels 17 càrrecs electes que conformen el Ple, el Projecte de reparació de lesions i defectes constructius a la Fundació Els Garrofers i el Projecte de realització de coberta a l'edifici.

Els Garrofers, centre per a persones amb disminució psíquica i paràlisi cerebral, va ser construït al 2010 a la zona del Grau de Canet, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament a la Fundació que porta el nom de l'entitat.  Durant aquest anys, han anat apareixent una sèrie de desperfectes que han posat de manifest deficiències en la construcció, la qual cosa ha fet necessària la realització d'un nou projecte que repari les lesions i els defectes constructius.

Inicialment, Els Garrofers era una fundació privada, tot i tenir un patronat presidit per l'alcalde o alcaldessa de l'Ajuntament. En el procés de licitació de l'edifici actual, l'Ajuntament no hi va intervenir directament. En detectar-se deficiències en la construcció, es van demanar informes pericials que han posat de manifest que calia un nou projecte per solventar les lesions i els defectes en la construcció, independentment del procés judicial que n'ha de determinar les responsabilitats. La importància d'aquest projecte i el fet que els Garrofers reben un 98% d'ingressos de fons públics, fa que el consistori inclogui aquesta obra dins les inversions financeres sostenibles. El projecte de reparació de lesions i defectes constructius, redactat per l'arquitecte Pere Martínez Pica, guanyador de la licitació pública, preveu un cost de més de 800.000 euros. L'elevat cost respon a la necessitat no només de rehabilitar l'edifici, sinó també de reforçar i consolidar-ne l'estructura. Així ho van determinar els Serveis Tècnics municipals, tècnics de l'ITEC (Institut de Tecnologia de la Construcció) i l'arquitecte redactor del projecte, i per aquest motiu s'ha inclòs també el projecte de la coberta de l'edifici.

Un cop transcorregut el termini d'exposició pública, el projecte es podrà aprovar i es podrà dur a terme la licitació de l'obra, que es desenvoluparà al més aviat possible i tindrà una durada prevista de 8 mesos.

Informació relacionada
La Generalitat satisfarà les quantitats econòmiques establertes
Ens hi acompanya la consellera Carme Capdevila
La Fundació Els Garrofers estarà al capdavant d'aquest projecte
^