ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple acorda l'aprovació inicial de l'Ordenança de subvencions per al foment del patrimoni arquitectònic
PUBLICAT Dijous, 02.08.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

catàleg patrimoni - imatge d'arxiuA la sessió extraordinària del Ple celebrat el dia 26 de juliol, es va aprovar, per unanimitat dels 17 membres que l'integren, l'Ordenança reguladora de l'atorgament de subvencions al foment i la promoció de projectes de conservació, rehabilitació i restauració dels elements integrants del patrimoni arquitectònic de Canet de Mar.

Tal i com va explicar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Lluís Llovet, al pressupost de 2018 s'ha inclòs una partida de 15.000 euros per aquest concepte. Des que es va aprovar el Catàleg de patrimoni al 2006, hi havia interès per conservar els elements patrimonials protegits. Ara, finalment, s'articula aquesta conservació i es crea una normativa local per tal que l'Ajuntament pugui col·laborar amb els particulars propietaris d'edificis i béns que formen part del Catàleg de patrimoni. Amb l'Ordenança es podran donar subvencions fins a un màxim de 5.000 euros o el 50% de l'obra feta en el cas de béns culturals d'interès local (BCIL) i de fins a 10.000 euros per als béns culturals d'interès nacional (BCIN).  Els propietaris dels béns catalogats podran sol·licitar la subvenció al moment de tramitar la llicència d'obres i després l'Ajuntament els aplicarà la subvenció de la part corresponent. L'ajut s'atorgarà a la part de la llicència que correspongui a l'element protegit. Això vol dir que, si un edifici té la façana protegida, la subvenció no es podrà destinar a fer obres a l'interior de l'habitatge.

L'ordenança s'aprova incialment. Ara comença un període de 30 dies d'exposició pública per presentar-hi al·legacions. Al mes de maig l'Ajuntament, per tal de donar compliment a la nova Llei de Procediment Administratiu,  va demanar l'opinió a la ciutadania i les organitzacions més representatives a qui afectava la futura norma perquè poguessin participar en l'elaboració de l'ordenança.

^