ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Tècnics del CRTTT patenten un protector integral de peu en 3D
PUBLICAT Dijous, 03.05.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Escola Teixits aèriaEl Consorci Sanitari del Maresme i el Centre tecnològic de Catalunya, l’Eurecat, del qual és membre el CRTTT - Escola de Teixits, han desenvolupat un prototip de protector integral per al peu (PIP) amb tecnologia 3D, anomenat 3D-integfoot. El prototip es proposa prevenir úlceres cutànies per pressió, una afecció que apareix en un 60% de malalts allitats sense mobilitat i que, a banda del patiment, incrementa el temps d’hospitalització i el risc d’infecció amb un augment de despesa sanitària.

El dispositiu està dissenyat especialment per protegir de forma íntegra totes les àrees del peu amb un teixit tridimensional exclusiu, que ha demostrat una absorció de la pressió i perfil de seguretat excel·lents.  A diferència dels protectors actuals centrats en el taló, aquest cobreix tot el peu i no té efectes secundaris.

La gestió del projecte, que compta amb el finançament del programa Caixaimpulse, s’ha dut a terme des d’Eurecat de Mataró i l’estudi tècnic tèxtil ha estat desenvolupat al centre de Canet de Mar amb personal de Diputació. Els seus tècnics consten com a inventors en la sol·licitud de la patent.

Des del 2008 el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil – Escola de Teixits de Canet de Mar treballa conjuntament amb EURECAT mitjançant un conveni de col·laboració. L'Eurecat és el Centre tecnològic de Catalunya, nascut de la fusió d'organismes i institucions vinculades al món tèxtil per facilitar els avenços i ajudar les empreses catalanes a esdevenir més competitives. 

^