ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El porta a porta de Canet serveix d'exemple a Eivissa
PUBLICAT Dimecres, 22.06.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El dimecres 15 de juny han visitat Canet responsables dels residus a les illes d'Eivissa i Formentera.

En total eren un grup de 8 persones, entre les quals hi havia el conseller responsable de residus del Consell Insular d'aquestes dues illes i diversos tècnics del seu departament.

Estaven interessats en el funcionament del nou model de recollida porta a porta ja que s'estan plantejant construir plantes de compostatge i amb el temps fomentar entre els seus municipis la recollida de la matèria orgànica.

Primer han tingut una trobada amb el regidor adjunt Francesc Martín i amb el tècnic de Medi Ambient Eduard Moreno, que després els han acompanyat fins a la Deixalleria municipal i a la nau del servei de recollida de residus.

L'Àrea de Medi Ambient ha fet arribat aquest cap de setmana un full informatiu a totes les llars del poble. S'hi reflecteixen les espectaculars dades recollides el primer mes del porta a porta (d'un 5 % s'ha passat a un 64 % de recollida selectiva) i es dona les gràcies a la població.  Sense l'esforç de tots i cadascun de vosaltres, no ens n'hauríem sortit. Cal que consolidem aquests resultats. D'aquesta manera hi guanyen totes i tots, hi guanya el medi ambient i el benestar de la població. MOLTES GRÀCIES


Percentatge de recollida de cada fracció:
Matèria orgànica: 38 % (154.500 kg recollits en un mes)
Paper i cartró: 11%  (quasi triplicat respecte l'any passat)
Envasos: 9% (increment de gairebé el 700 %!!!)
Vidre: 6% (també s'ha triplicat)
Rebuig: 36 %

Medi Ambient està incidint en els punts negres detectats al poble. S'obren les bosses per identificar-les, s'ha enviat avisos de sanció als propietaris i s'han penjat cartells en aquests punts. S'han canviat de lloc dues àrees d'emergència i es recorda la població que aquestes només s'han utilitzar per necessitat o urgència.

Informació publicada el dimecres 22 de juny de 2005

^