ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet estrenarà escola al curs 2007-08
PUBLICAT Divendres, 20.05.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dijous 19 de maig, responsables de la Conselleria d'Educació han presentat el projecte de la segona escola pública a Canet.

Presentació de la 2a escola pública Ho han fet davant l'alcalde Joaquim Mas, la regidora d'Educació Sílvia Tamayo i els tinents d'alcalde Òscar Figuerola i Rafel Dulsat, per part de l'Ajuntament. També hi han assistit representants de la comunitat educativa de la comarca així com la direcció i l'AMPA del CEIP Misericòrdia.

La futura segona escola pública de Canet estarà ubicada a la part alta de la zona de Can Salat-Busquets, a tocar de l'autopista. Es tracta d'un espai privilegiat, no només per l'extensió de terreny (més de 7.000 m2), sinó per les vistes, amb boscos i el mar al fons.

Els arquitectes redactors del projecte han explicat com serà la distribució d'aules i espais. Serà una escola ja pensada per a dues línies (dues classes de cada curs) per a nens i nens des d'Educació Infantil fins a 6è de Primària. Els espais entre petits (infantil) i grans (primària) també estaran delimitats i per tant separats.

Hi haurà uns porxos a l'entrada del centre i també part de la primera planta farà de porxo de la planta baixa. La distribució tindrà forma d'"L". A una banda hi haurà les aules i a l'altra els serveis: biblioteca, menjador i cuina, l'AMPA i un gimnàs de 200 m2, amb un escenari de 30 m2.

Maqueta 2a escola pública 2005

El desnivell del terreny s'ha seguit a l'hora de projectar l'equipament. Així espais com el gimàs i l'hort, queden a un nivell inferior. La construcció serà mixta. Una part serà convencional i l'altra industrial, amb mòduls prefabricats. Hi haurà energia solar que escalfarà l'aigua i una xarxa informàtica integrada, per poder tenir accés telemàtic des de qualsevol espai del centre.

Encara hi ha alguns detalls per aclarir, com ara si hi haurà zona delimitada d'aparcament, però ja s'han fixat els terminis d'execució. El projecte executiu s'enllestirà abans del setembre d'aquest any. Aleshores el Govern de la Generalitat l'haurà d'aprovar i s'haurà de licitar l'obra. La primavera del 2006 s'han de poder començar els treballs, que duraran al voltant d'un any. Així doncs, si tot va com s'ha previst, podrem començar curs a la segona escola pública de Canet al període 2007-2008.


^