ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Festival Poesia i +, també a Canet
PUBLICAT Dimecres, 15.06.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Acorar - imatge webCanet de Mar s'ha afegit aquest any a la programació del Festival Poesia i +, promogut per la Fundació Palau i Fabre de Caldes d'Estrac i que aquest 2016 es farà a 7 municipis del Maresme. Aquesta és l'onzena edició i se celebra del 7 al 17 de juliol. A banda de Caldes d'Estrac i Canet, també hi haurà Poesia i + a Mataró, Arenys de Mar, Dosrius, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres.

A Canet gaudirem de dos espectacles el dijous 7 de juliol, primer dia del Festival. Finalment, malgrat als programes editats fins ara apareix la plaça Colomer, l'acte tindrà lloc al pati del CRTTT - Escola de Teixits.  Serà un doble espectacle, gratuït, en el qual gaudirem d'un recital de poesia i d'una obra de teatre.

Amor. Arrels, branques i fulles - Poesia (21.00 hores al pati de l'Escola de Teixits)

Espectacle de poesia i música que té com a protagonista l'amor en totes les seves facetes. L'espectacle pren la poesia com a base de partida i s'hi llegiran i cantaran textos de Maria Mercè Marçal, Manuel de Pedrolo, Gabriel Ferrater, Màrius Torres o Joan Vinyoli, entre d'altres. Les intèrprets seran Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba.

Acorar - Teatre (22.00 hores al pati de l'Escola de Teixits)

Acorar és el títol d'un excel·lent espectacle escrit i interpretat per Toni Gomilla i digirit per Rafel Duran, premi de la crítica Serra d'Or al millor text de teatre català. Acorar és una paraula mallorquina que significa ficar alguna cosa fins al cor i, també, aniquilar. ‘Acorador’ és el ganivet que es fa servir per degollar els porcs o una altra bèstia. Acorar és un monòleg visceral que ens porta al cor de Mallorca, a la matança del porc, la cita social més important per a qualsevol illenc, la decadència de la qual li serveix a Gomila per explicar la fi de la Mallorca tradicional. És una reflexió sobre la nostra cultura, sobre què vol dir nostra exactament, sobre la identitat d'una comunitat quan s'obre al turisme de masses, a la globalització. I és, sobretot, una reivindicació de la llengua perquè "moren els pobles quan moren les paraules".

El dimarts 28 de juny es farà una roda de premsa a la seu de la Fundació Palau i Fabre on explicarem aquest espectacle i la resta d'actes inclosos al Festival Poesia i +.

^