ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya "Ver para Aprender", ni un cas més de fracàs escolar a causa de la mala visió
PUBLICAT Dilluns, 09.05.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Campanya Ver para aprender - maig 2016Del 18 d’abril al 31 de maig es fa una campanya gratuïta de conscienciació i revisió en matèria de salut visual infantil Ver para Aprender. Més de 500 municipis espanyols de manera simultània participaran en aquesta campanya. A Catalunya seran 76 municipis repartits de la següent manera: 43 localitats a Barcelona, 7 a Lleida, 9 a Girona i 17 a Tarragona.

L’associació d’utilitat pública Visión y Vida és la promotora de la campanya Ver para Aprender, adreçada als infants d’entre 6 i 12 anys i que vol  conscienciar pares, famílies i professors sobre la importància de les revisions visuals per prevenir possibles problemes de fracàs escolar. Actualment un de cada tres casos de fracàs escolar està relacionat amb la mala visió. Del total d'infants que necessiten portar ulleres, hi ha un 50% que no les duen per desconeixement dels pares.

La campanya consisteix en fer un screening visual i es basa  en un cribratge on es detecta si l’alumne presenta algun problema de visió que afecti el seu rendiment escolar i de desenvolupament, consta de cinc proves clíniques (mediació de l’agudesa visual, l’avaluació de la visió binocular, l’agudesa  visual de prop i test de lectura, punt pròxim de convergència i proves diagnòstiques de mirada i motilitat ocular) i proves d’anamnesis ( preguntes al nen i la seva família relacionades la seva visió)

Una vegada passades les proves, l’òptica informarà a la família dels resultats obtinguts i si fos necessari, se’ls oferirà una revisió visual complerta.

Les òptiques associades a Visión i Vida a Canet són:

Òptica Planellsc/ Ample 26Telèfon: 93 792 07 98

Visión y Vida va ser creada a l’any 1955 amb l’objectiu de procurar el millor per a la visió dels ciutadans de manera altruista (informant, educant, aconsellant i recomanant) amb metges a l’abast de tots i en tots els sectors socials i professionals.

Per a més informació sobre la campanya i sobre l’associació: http://visionyvida.org/

^