ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Equip de Govern congela les Ordenances fiscals per al 2015
PUBLICAT Divendres, 07.11.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Al Ple extraordinari celebrat aquest dimecres dia 5, s'han aprovat inicialment les Ordenances fiscals per al 2015. Els vots favorables dels grups municipals de CiU, UMdC i PP han fet possible que els preus d'impostos, taxes i preus públics hagin quedat congelats. És a dir que no hi ha increment respecte al 2014. El més significatiu ha estat l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). A banda de mantenir-ne el pagament en quatre terminis, com ja es va fer l'any passat, el Govern ha aconseguit disminuir el percentatge del coeficient que marca cada Ajuntament, la qual cosa compensa l'augment del 10% que fixa l'Estat d'acord amb la revisió cadastral feta al 2011. El coeficient que aplicarà l'Ajuntament l'any que ve és del 0,88%, inferior de nou al de l'any anterior. D'aquí que es pugui mantenir la quantitat que han de pagar les famílies.

La revisió cadastral va servir per eixugar el dèficit de 3 milions i mig d'euros que arrossegava l'Ajuntament des del 2010. El Govern municipal es va comprometre a rebaixar la pressió fiscal al 2015. Sortosament això ha estat possible abans i aquest que vindrà ja serà el segon exercici econòmic en què es podrà fer.

Aquesta darrera setmana s'ha publicat també per segon cop, la convocatòria de subvencions per a l'IBI de les famílies. Fins al dia 26, es poden presentar les sol·licituds a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament.

Enllaç a les ordenances fiscals 2015

^