ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
11.07.2014
20:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Xerrada: Maria-Mercè Marçal: parlar per boca de ferida a càrrec de l´escriptora Fina Llorca
L´acte inclou la lectura del Manifest del Correllengua 2014, elaborat per Vicent Partal
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar i Sàlvia
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Conferència

Xerrada M. Mercè Marçal - juliol 2014Plataforma per la Llengua Canet de Mar i Sàlvia, amb la col·laboració de CAL Canet de Mar i Fundació Maria-Mercè Marçal, us presentarem la xerrada “Maria-Mercè Marçal: parlar per boca de ferida” a càrrec de l´escriptora Fina Llorca, dins de les activitats del Correllengua 2014 a Canet de Mar. Enguany la poetessa Maria-Mercè Marçal és la figura homenatjada del Correllengua, a qui es vol recordar pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que es dedica el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.

L'obra literària de Maria-Mercè Marçal segueix pas a pas la seva pròpia vida a mesura que la viu, hi reflexiona i la poetitza: l'amor i els amors, la maternitat, la mort del pare i la relació amb la mare... però al mateix temps crea un edifici simbòlic compartible, nou i valuós.

Fina Llorca i Antolín va néixer a Barcelona l´any 1954. Doctorada en Filologia catalana per la UB amb una tesi sobre Maria-Mercè Marçal, treballa de professora d´italià a l´EOI d´Esplugues. Traductora ocasional i estudiosa de MMM. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació, i en revistes científiques i culturals. Fa poc ha presentat En Nom de la Mare: Maria Mercè Marçal reescriu la Passió, publicada a les Edicions de l'Abadia de Montserrat, 2013, que és un estudi sobre alguns dels darrers poemes de Marçal. A Sevilla (Universitat de Sevilla), Arcibel, va publicar Agua de alta mar: Maria-Mercè Marçal (1952-1998), en castellà.

Finalitzada la xerrada es podrà visitar l´exposició: “No volem que la revolució ens neixi morta. Maria-Mercè Marçal, acció feminista i política, 1975-1985”.

^