ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
12.07.2014
17:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Exposició: No volem que la revolució ens neixi morta. Maria-Mercè Marçal, acció feminista i política, 1975-1985
Activitat prèvia del Correllengua 2014 de Canet de Mar
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Durada
Dissabte 12 i diumenge 13 de juliol, de 17.00 a 21.00 hores
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar i Sàlvia
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Exposició

Exposició M. Mercè Marçal - juliol 2014Coneguda com a poeta, novel·lista, traductora i assagista, Maria-Mercè Marçal (1952-1998) ha estat també una important activista de la forja de la reconstrucció nacional catalana i de la lluita feminista en plena transició democràtica. Aquesta exposició, més enllà de les divises, presenta una dona que, de forma aferrissada i encoratjadora, es llançà al carrer, s´alçà en congressos i assemblees de partit i, sobretot, proclamà i exigí els drets de les dones assumint el repte d´una doble militància. Ara ja és indispensable situar Maria-Mercè Marçal com una de les figures clau que, tot convertint la veu de la dona en pública i política, va bastir amb acció i paraules els fonaments de la democràcia reconquerida als Països Catalans.

Enguany Maria-Mercè Marçal és la figura homenatjada del Correllengua, a qui es vol recordar pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que es dedica el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.

L´exposició es podrà visitar durant el dissabte 12 i el diumenge 13 de juliol, de 17 a 21 hores, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos, s/n de Canet de Mar).

Ho organitzen: Plataforma per la Llengua Canet de Mar i Sàlvia, amb la col·laboració de CAL Canet de Mar i Fundació Maria-Mercè Marçal

^