ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
12.04.2014
12:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre: Contribució dels patrons i barques de Canet al comerç marítim del segle XVIII
Lloc
plaça Americanos
Organitza
Edicions 2 Pins i Centre d'Estudis Canetencs

Autor: Ricard Cantano

La contribució marinera de la població de Canet de Mar al remarcable progrés econòmic que va experimentar Catalunya al segle XVIII és l'eix des d'on gira el primer llibre de Ricard Cantano, graduat en Història.

El leitmotiv director condueix a un estudi que permet analitzar quins foren els diferents tipus de vaixells empleats en la carrera d’índies pels patrons o capitans de Canet i les característiques del finançament de la seva construcció. L’espai temporal agafa entre 1744 i 1768, atès que en aquest interval es produïren disposicions borbòniques com foren l’obertura del comerç directe (1740), l’atorgament del comerç privilegiat (1755) i la llei de Barlovent (1765), la conseqüència de les quals fou un increment notable del tràfic marítim català. Finalment, el llibre proposa abordar la coneixença dels sectors més representatius del comerç marítim català de l’època,focalitzant-la en la burgesia mercantil barcelonina i en algunes de les més destacades nissagues marineres de Canet.

L'autor

Nascut a Alfarnate el 1947, però canetenc des dels quatre mesos. Des de fa trenta anys comparteix la residència entre Reus i Canet de Mar. És llicenciat en Ciències Físiques (1970) i en Ciències Químiques (1972) per la Universitat de Barcelona. Després de tota una vida professional dedicada a la petroquímica a Tarragona, el 2008 es prejubila i decideix cursar el grau d’història a la Universitat Rovira i Virgili.Es gradua el 2012 amb el treball de final de carrera "El govern municipal en una vila tardomedieval: Reus entre 1462-1472", que va ser guardonat amb el Premi extraordinari de Final d’Estudis del Grau d’Història (2008- 2012). El curs 2012-2013 fa el màster en Societats històriques i Formes Polítiques a Europa a la URV i presenta l’estudi "Contribució dels Patrons i Barques de Canet al comerç marítim català del segle XVIII", que publica com a llibre (Edicions Els 2 Pins, 2014). Ricard Cantano està fent la recerca per a la seva tesi doctoral sobre la marina canetenca del segle XVIII, un dels períodes més importants i apassionants de la història de la vila.

^