ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els canetencs llencem pocs impropis a la brossa
PUBLICAT Dijous, 20.03.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest passat mes de febrer, l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat va dur a terme a Canet una caracterització dels envasos recollits al municipi i també una caracterització de la FORM, la fracció orgànica dels residus municipals. El tècnic de medi ambient de l’Ajuntament ha assistit a dues d'aquestes sessions.

Les caracteritzacions serveixen per saber el tipus i el percentatge d’impropis presents a la bossa, sigui d’envasos o d’orgànica. Els impropis són els residus que no es corresponen amb la fracció llençada. El tant per cent d’impropis presents als envasos farà pujar o baixar els ingressos que l'organització ECOEMBES efectua a l’Ajuntament. Els impropis presents a la fracció orgànica farà que puguin o baixin les despeses que es paguen a la planta de compostatge o els ingressos que s’obtenen en concepte de tractament i de recollida que ens efectua la Generalitat en el retorn del cànon. Per tant, el fet que hi hagi més o menys impropis als envasos i a l'orgànica en fa augmentar o disminuir els costos finals de la gestió municipal dels residus.

A partir d'aquestes sessions, tot i que encara estem a l'espera de rebre les dades definitives, s’ha observat que majoritàriament i en una alta proporció, la major part de bosses de les fraccions corresponents eren correctes. Així dels 270 Kg analitzats d’orgànica, únicament es va trobar una bossa que contenia barreja de residus i tota la resta eren d’orgànica ben seleccionada.

En el cas dels envasos, la major part de bosses contenien únicament aquesta fracció. En algunes altres bosses es podien trobar petits impropis fruit del descuit o de la mala selecció. No obstant, com a conclusió podem dir que la major part de les bosses inspeccionades estaven molt ben seleccionades i contenien els residus que han de contenir.

A les imatges podeu veure diferents moments de la sessió de caracterització. A la primera imatge, veiem com s'han separat els diferents tipus de plàstic i metalls, un cop s'han separat els impropis. A la segona s'ha fet el mateix amb l'orgànica, que s'ha dividit en restes de menjar, malbaratament alimentari i restes de poda. A la tercera, els envasos abans de la sessió.

Caracterització envasos  Caracterització FORM - Medi Ambient  Caracterització envasos - Medi Ambient

^