ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Se celebra la Junta Local de Seguretat amb l'objectiu fixat en la consolidació de la policia de proximitat
PUBLICAT Dilluns, 17.03.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Junta Local de Seguretat 14 03 14El divendres 14 de març s'ha ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Canet de Mar, sota la presidència de l’Il·lm. Alcalde Sr. Jesús Marín. En la Junta Local de Seguretat, es debat l'estat de la seguretat ciutadana del municipi i s'orienten les accions i les polítiques de seguretat municipal. És el marc en què es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció i on, a partir del diagnòstic de l'estat de la seguretat pública en el municipi, s'orienten les activitats i l'acció policial i la seva coordinació amb tots els serveis públics que operen en el municipi.

Per part de l’administració de l’Estat ha estat representat el cos de la Guàrdia Civil pel capità de la companyia de Premià de Mar que ha presentat l’activitat del cos en el municipi, així com les operacions que tenen en marxa.

Per part de l’administració de la Generalitat ha estat representat el cos de Mossos d’Esquadra per l’inspector cap de l’ABP d’Arenys de Mar que ha presentat un anàlisi exhaustiu de les dades de seguretat ciutadana que afecten al municipi de Canet de Mar.
Destacar que tot i el petit increment de fets coneguts respecte l’any anterior 2012 l’índex de resolució de casos ha estat més alt, s’han incrementat el nombre de detencions respecte a l’any 2012 sent, del nombre total de detinguts al 2013 un 52,3% realitzats per la Policia Local de Canet de Mar i un 47,7% realitzats pel Cos de Mossos d’Esquadra.
El nombre d’incidències de requeriments al cos de Mossos d’Esquadra per part dels canetencs/ques ha disminuït un 15,9% respecte a l’any 2012.
S’ha destacat per part de l’inspector en cap de l’ABP d’Arenys de Mar l’alt grau de coordinació, col·laboració i cooperació existent entre el cos de la Policia Local de Canet de Mar i el cos del Mossos d’Esquadra que es demostra en la gran quantitat de dispositius, operacions i serveis conjunts que es fan al llarg de l’any. Aquesta tendència s’incrementarà també pel que fa a la policia de proximitat on ambdós cossos treballaran problemàtiques conjuntament realitzant presentacions i xerrades de consells de seguretat a partir d’aquest any 2014.

L’inspector en cap del cos de la Policia Local de Canet de Mar ha destacat respecte al 2013 la implementació d’estratègies de patrullatge de policia de proximitat que van permetre realitzar 2.765 punts Alfa de vigilància específica del trànsit i 3.016 punts Beta de vigilància específica de l’incivisme i inseguretat.
Durant el 2013 s’han denunciat més de 3.000 infraccions a les diferents normatives d’aplicació. Entre les campanyes de prevenció i civisme destaquen les de control de conducció sota els efectes de drogues i alcohol amb un total de 499 proves d’alcoholèmia i 36 de drogotest. Aquest 2013 a Canet hi ha hagut 47 accidents de trànsit amb 26 persones que han resultat víctimes, 23 de lleus i 3 de greus. Aquestes dades, sense ser alarmants, han motivat a la prefectura del cos de policia local ha elaborar conjuntament amb el Servei Català del Trànsit el Pla Local de Seguretat Viària, fet que s’ha presentat com un objectiu del cos per al 2014.
També serà un objectiu del cos de la policia local la consolidació de l’escamot de policia de proximitat i educació per a la seguretat.

^