ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
09.05.2014
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre:  Un passeig per la moda de Barcelona d´Elisenda Albertí
Modistes, sastres, botigues... del mirinyac als anys vint
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del català i Sàlvia, Associació de dones de Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Presentació llibre: un passeig per Barcelona - 2014La moda és un conjunt d´elements que la gent de cada època pren com a model, com a mitjà d´expressió de la seva realitat i també, per què no, de les seves aspiracions.

Barcelona no n´és una excepció, al contrari. Per descobrir-ho us convidem a fer un recorregut per la història de la ciutat, un passeig per la moda barcelonina en un període de temps crucial, que abraça des de l´artifici exagerat del mirinyac fins a la naturalitat dels feliços anys vint. Volem fer un viatge en el temps per comprovar com era Barcelona, com vivia, com es movia, què celebrava i com es vestia.

Presentació llibre: un passeig per Barcelona - 2014Un passeig per la moda de Barcelona ens mostra la ciutat com a testimoni, com a escenari de fets, històries i anècdotes que tenen molt a veure amb nosaltres mateixos. Es tracta d´un passeig amable i tranquil, de sortir al carrer i comprovar com anaven vestits els nostres antecessors, de mirar el passat per comprendre el present.

Farem un tomb pels carrers comercials i les botigues de roba, on els barcelonins i les barcelonines anaven a la recerca de teixits i vestits. Visitarem sastres i seu gremi, modistes com Carme Martí, inventora d´un famós sistema de tall, o les innovadores germanes Montagne. També repassarem la trajectòria de vuit establiments centenaris que encara existeixen o han desaparegut els darrers anys: la camiseria Xancó, la camiseria Bel, Santa Eulàlia, El Indio, Gonzalo Comella, la camiseria Bonet, la cotilleria Serra i la camiseria Flotats.

Us proposem que fem junts Un passeig per la moda de Barcelona. Ens hi acompanyeu?

El text va acompanyat de 102 imatges: gravats, fotografies i anuncis de l'època

Elisenda Albertí i Casas (Barcelona, 1960) és dissenyadora gràfica i editora. Al capdavant d´Albertí Editor des de 1997, procedí a l´actualització i renovació de la sèrie de diccionaris de l´editorial, abans d´iniciar la recuperació del material dispers, elaborat per Santiago Albertí, que integra la major part del llibre Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes (2004), del qual és coautora. És autora de Dames, reines, abadesses (2007), Dones de Barcelona (2011) i Catalanes Medievals (2012).

^