ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Servei de psicologia i logopèdia posa en marxa nous mòdels d'atenció a la infància
PUBLICAT Divendres, 17.01.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El Servei municipal de psicologia i logopèdia, que depèn de l'Àrea d'Educació i s'ofereix a Canet des del curs 2011 - 2012 a través de la Fundació Maresme, posa en marxa aquest gener el treball amb grups terapèutics. El Servei s'adreça a infants i joves en edat d'escolarització obligatòria, que estudiïn a Canet i hi estiguin empadronats. Dóna suport als centres educatius de Canet i a les famílies dels menors amb la intenció d'afavorir i millorar el procés d'aprenentatge dels alumnes.

Durant els dos cursos que fa que funciona el servei, la psicòloga i la logopeda han fet la valoració de 60 menors. El procés comença amb la detecció per part de l'escola d'alguna dificultat important en l'aprenentatge dels menors. A partir d'aquí i després de fer-ne la valoració amb l'EAP (Equip d'assessorament i orientació psicopedagògica) dels Serveis Territorials d'Educació, es deriva al Servei municipal, per tal que es parli amb la família i es pugui iniciar l'exploració diagnòstica de l'alumne. Posteriorment s'elabora un informe que serveix de diagnosi de la dificultat del menor a la família i a l'escola i orienta sobre teràpies que s'hi poden aplicar.  La feina feta fins ara, respon al triple objectiu plantejat fins avui, que és millorar l'èxit escolar dels alumnes de Canet, acompanyar els centres durant el procés d'escolarització dels alumnes i donar suport a les famílies en la seva tasca educativa.

Ara, després de dos cursos centrats en la diagnosi, s'inicia el treball amb determinats usuaris que presenten dificultats que poden ser treballades mitjançant grups terapèutics i sessions de seguiment amb les famílies.  Per fer-ho possible, l'Ajuntament ha signat un nou contracte amb l'empresa Fundació Maresme, de dos anys de durada i que amplia les hores del Servei. Així hi haurà 20 hores de psicologia i 7 hores de logopèdia a la setmana, més dues hores del servei de coordinació. El cost del Servei per als dos anys és de poc més de 74.300 euros i van a càrrec de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament.

Educació va fixar-se a l'inici del Mandat potenciar les eines de millora d'aprenentatge dels alumnes de Canet, i la detecció dels trastorns o dificultats que presenten determinats alumnes són bàsiques per poder tirar endavant un aprenentatge de qualitat. Per fer-ho s'ha comptat des del primer dia amb els centres educatius del municipi i amb altres àrees del consistori, com Benestar Social.

^