ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Continua la campanya de conscienciació per millorar la recollida selectiva
PUBLICAT Dilluns, 13.01.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

bosses escombrariesL’Àrea de Medi Ambient continua treballant per tal de corregir una de les incidències més importants i desagradables del porta a porta: l’abandonament de bosses d’escombraries a la via pública feta per una minoria de la població. Aquest abandonament es deu principalment a l’incompliment del calendari de la recollida porta a porta traient barreja de diferents residus.  

Així s’ha superat la primera fase de la campanya informativa cada dia el que toca i dimecres no tot s’hi val en què es completava la informació amb targetons d’aquelles bosses que s’estan traient malament. Ara en aquesta segona fase s’ha intensificat les inspeccions d’aquestes bosses i s’ha iniciat procediments sancionadors en els casos clars d’abandonament de bosses a la via pública.

Així, durant el mes de novembre i principis de desembre s’han inspeccionat una gran nombre de bosses. S’ha pogut iniciar 19 procediments sancionadors que han suposat una sanció de 120,00 euros cadascuna.

Aquesta campanya tindrà continuïtat en el temps, en el sentit que se seguiran deixant les bosses que es treguin incorrectament a la via pública per tal que serveixin d’exemple a aquelles persones que no estan traient correctament els seus residus i per tal de facilitar el procés d’inspecció i execució de procediments sancionadors.

També s’han executat algunes sancions a establiments comercials que estan incomplint la normativa específica de residus, sobretot pel fet de no complir amb la recollida amb contenidors específics, coneguda a Canet com el pagament per generació comercial.

^