ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Sánchez Piñol i Josep Rovira comparteixen protagonisme i admiració a la celebració dels 20 anys de la UNED a Canet
PUBLICAT Divendres, 25.10.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La claredat i la senzillesa de l'antropòleg i escriptor Albert Sánchez Piñol a l'hora d'adreçar-se al públic assistent a l'acte inaugural del curs 2013 - 2014 de la UNED, va ser clau per alleugerar la solemnitat i la seriositat de l'acte acadèmic que ahir celebràvem. Perquè no només es tractava d'inaugurar un nou curs, sinó de celebrar que Canet de Mar ja fa 20 anys que acull estudis de la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Com va explicar el coordinador de la UNED a Canet, Antoni Fita, llevat d'una petita aturada l'any 2001, la UNED ha format universitaris a Canet des de l'any 1993.  N'hi havia molts d'aquests universitaris a l'acte, ja que s'havia convidat tothom que ha estat partícip d'aquest projecte durant tot aquest temps. També doncs els professors i els responsables polítics que hi han tingut alguna cosa a veure. Així ho va voler destacar Antoni Fita en el seu parlament, que va agrair als regidors d'Educació d'aquests anys, la seva tenacitat i empenta perquè la UNED tirés endavant. Entre aquests regidors, l'alcalde actual, Jesús Marín, que és el responsable d'aquesta àrea i que va presidir la jornada d'ahir juntament amb Mercè Boxareu, directora del consorci universitari de la UNED a Barcelona. 

20 anys UNED - recepció a l'Ajuntament  20 anys UNED - lliçó inaugural curs 2013 - 2014

Sánchez Piñol, que va ser presentat com a antropòleg africanista i escriptor, va triar el format col·loqui per adreçar-se als canetencs. L'historiador local Carles Sàiz fou l'encarregat d'anar-li fent preguntes, totes elles sobre la darrera obra de l'escriptor, Victus, una novel·la que descriu el setge de la ciutat de Barcelona al 1714 i que ho fa des de sota, és a dir, des del que van viure les classes populars, autèntiques protagonistes de la resistència i la fortesa dels catalans de l'època. El públic va gaudir de les explicacions de Sánchez Piñol, que va anar deixant anar pinzellades d'humor, mentre es feia palesa l'extraordinària rigorositat i la feixuga tasca de documentació i investigació, que portaren l'autor fins a l'elaboració de la novel.la. 

20 anys UNED - diplomes UGG  20 anys UNED - sr. Josep Rovira

Va ser una tarda d'agraïments, sobretot al senyor Josep Rovira, alcalde de Canet durant 12 anys i impulsor, juntament amb el seu germà Ramon, del projecte de la UNED que encara tenim avui a Canet de Mar. Tothom va posar-se dempeus al final de l'acte, per aplaudir l'exalcalde, que va demostrar que segueix gaudint d'un do de paraula excepcional.

La jornada també va servir per lliurar els diplomes als alumnes del curs passat de la UGG, la Universitat de la Gent Gran de Canet.

20 anys UNED - foto grup UGG

^