ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
27.09.2013
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre "A un pam de la independència" del periodista Vicent Partal
Com hi arribarem i com la viurem
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l'ONG del català
Tipus d'acte
Literatura

cartell A un pam de la independènciaA un pam de la independència és la crònica del procés que porta des de la gestació de l´Estatut de 2006 –i el desengany que va comportar- fins a la situació actual, amb l´independentisme en primer pla del debat a Catalunya. Com a director del principal diari electrònic del país Vicent Partal ha estat testimoni d´excepció d´aquest procés i de la creixent participació de la societat civil, que ha desembocat en la Diada de l´Onze de Setembre de 2012. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s´han produït recentment arreu del món, alguns dels quals encara cuegen, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya és perfectament possible, i que la tenim a l´abast de la mà.

Compromès políticament i reconegut com a veu de referència per una part significativa de lectors de premsa, és amb tota seguretat un dels informadors que més ha escrit sobre el procés de maduració de les tesis sobiranistes que han acabat situant-se al centre del debat polític i han portat a la situació actual d´enfrontament amb Espanya.

Vicent Partal Montesinos (Bétera, Camp de Túria, 28 de novembre de 1960) és periodista i director de VilaWeb. Partal ha treballat també a El Temps, Diari de Barcelona, TVE, Catalunya Ràdio, El Punt, i La Vanguardia entre d´altres. És un dels pioners de la xarxa internet als Països Catalans. Ha publicat els llibres Catalunya en l´estratègia militar d´Occident (1987), Els nacionalistes a l´URSS (1988), La revolta nacionalista a l´URSS (1991), Atles de l´Europa futura (1991), Catalunya 3.0 (2001), 11-M: El periodisme en crisi (2004, amb M. Otamendi) i Periodisme quàntic. El juny de 2009 va publicar Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa. És vicepresident de l´European Journalism Center, amb seu a Maastricht.

^