ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
26.04.2013
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre: Catalanes medievals d´Elisenda Albertí
Vint-i-quatre històries femenines de l´edat mitjana
Lloc
Biblioteca P. Gual i Pujadas
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del català i Sàlvia, Associació de dones de Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Portada Catalanes medievals 2013

L´edat mitjana fou una època de confrontació i d´obscuritat, de guerres i misèries, però també de lenta recuperació social i econòmica. Dins d´aquest context advers, fou cabdal l´energia, la decisió i el sacrifici de moltes dones, que amb les seves accions, sovint modestes, van esdevenir excepcionals.

Aquest llibre és un recull d´històries d´algunes dones catalanes, de naixement o d´adopció, que van viure en aquesta etapa i van tenir una participació activa en els àmbits cultural, polític, científic o comercial, tot i que la societat els reservava un paper irrellevant. Pageses, abadesses, colonitzadores, propietàries, heretges, heroïnes, bruixes, sàvies, mercaderes, escriptores, aristocràtiques felices o dissortades...

De pàgina en pàgina, veurem les seves circumstàncies i limitacions, el seu caràcter i la seva determinació, els seus èxits i fracassos. Assistirem als esforços que van fer per mantenir la llar, participar en els negocis, conservar les propietats o reivindicar els seus drets. També les veurem fundar hospitals, monestirs i escoles, impulsar la construcció de castells, ponts i camins, acompanyar els seus esposos a la guerra, signar tractats de pau o enfrontar-se a judicis severíssims.

Catalanes medievals que no es limitaren a ser simples espectadores de la història. Algunes van voler ser-ne protagonistes, malgrat viure en el pitjor món imaginable per a la condició femenina.

Elisenda Albertí i Casas (Barcelona, 1960) és dissenyadora gràfica i editora. Al capdavant d´Albertí Editor des de 1997, procedí a l´actualització i renovació de la sèrie de diccionaris de l´editorial, abans d´iniciar la recuperació del material dispers, elaborat per Santiago Albertí, que integra la major part del llibre “Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes” (2004), del que és coautora. És autora de “Dames, reines, abadesses” (2007) i “Dones de Barcelona” (2011).

^