ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La informació digital de les biblioteques ja és accessible des de qualsevol ordinador
PUBLICAT Dijous, 03.11.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Sistema lectura pública bibliotequesTots els usuaris del Sistema de lectura pública ja poden accedir a la informació digital de les biblioteques públiques des de qualsevol ordinador. Fins ara, només es podia consultar aquesta informació des dels ordinadors de les biblioteques públiques. Ara, amb el carnet d'usuari, es poden consultar més de 40 revistes en català, bases de dades i enciclopèdies, entre d'altres documents. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat, que té com a objectiu augmentar el consum d'informació digital de qualitat entre els més de tres milios d'usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya.

La informació digital la facilita la Biblioteca Electrònica del Sistema de lectura pública de Catalunya. Per accedir-hi, només cal disposar de carnet de biblioteca i registrar-se com a usuari. Si no teniu carnet de Biblioteca, el podeu sol·licitar a la Biblioteca de Canet, la Pere Gual i Pujadas.

Fins ara, aquest servei només era accessible des dels ordinardors de les biblioteques però ara ja es podrà consultar des de qualsevol ordinador i amb independència de la ubicació territorial de la biblioteca. Al llarg d'aquest any 2011, 263.708 usuaris han consultat la Biblioteca Electrònica, i amb l’obertura d’aquesta eina es preveu un increment en el nombre d’usuaris.
 
Aquest nou servei està a disposició de l’usuari les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Ofereix accés a més de 40 revistes en català  incloses al portal Quiosc.cat de temàtiques diferents com gastronomia, turisme, o música, així com a 600 mitjans de comunicació i a 42.000 notícies diàries a text complet de diaris espanyols i estrangers. També permet consultar obres de referència en llengua catalana, castellana, i anglesa; diverses enciclopèdies i altres documents com totes les lleis i jurisprudència de l’Estat i un manual en gestió empresarial, entre altres.
 
La Biblioteca Electrònica, que subscriu el Departament de Cultura per a totes les biblioteques públiques de Catalunya, ofereix als seus usuaris els recursos d’informació següents:


Mienciclo universal
És una plataforma que dóna accés a diverses obres de referència en llengua castellana: història universal, història gràfica del s. XX, geografia universal.

Quiosc.cat
Accés en format interactiu i multimèdia a més de quaranta revistes en català de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

Oceano Padres
Base de dades específicament desenvolupada per a pares i mares.

Oceano Salus
Base de dades que, amb una visió divulgativa, conté informació sobre anatomia, medicina, nutrició i salut en general.

Oceano administracion de empresas
Base de dades adreçada a estudiants i a professionals dels àmbits de l’economia i les ciències empresarials.

VLEX
Base de dades jurídica que conté la legislació (autonòmica, estatal i europea) i la jurisprudència a text complet dels Tribunals Suprem, Constitucional, Superiors de Justícia i Audiències Provincials.

Iconoce
Base de dades de notícies que inclou les edicions digitals dels principals diaris espanyols i estrangers des de 2001.

^