ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova el Pressupost per al 2012
PUBLICAT Divendres, 28.10.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dimarts s'ha celebrat, a la Sala d'actes de l'Ajuntament, una sessió plenària de caire extraordinari. L'alcalde Jesús Marín l'havia convocada per aprovar, entre d'altres punts, el Pressupost de la corporació i de l'Organisme Autònom Ràdio Canet, per a l'exercici de l'any 2012 i un nou pla de sanejament per al període 2011 - 2014. 

El nou pla de sanejament servirà per restablir l'estabilitat pressupostària que no s'ha complert amb els plans aprovats en exercicis anteriors. L'actual pla de sanejament substitueix el que s'havia aprovat per al període 2010 - 2013. I ho fa amb unes mesures molt estrictes que el Govern municipal assegura que es compliran i que s'encaminen a eliminar el romanent de tresoreria negatiu i a reconduir el compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària. 

El regidor d'Hisenda, Laureà Gregori, va explicar al Ple la realitat d'aquest nou pla de sanejament i l'objectiu determinant que té el Govern per assegurar-ne el compliment.

Pressupost 2012

A la mateixa sessió plenària s'ha aprovat el pressupost per a l'exercici de l'any que ve. L'alcalde, Jesús Marín va explicar que el pressupost de l'Ajuntament s'ha elaborat de forma raonada i equilibrada amb l'objectiu fonamental d'assegurar la viabilitat de tots els serveis que dóna l'Ajuntament. A la vegada va manifestar que el Govern municipal vol també garantir la viabilitat de tots i cadascun dels llocs de treball de l'Ajuntament. Aquesta afirmació arribava precedida d'una petició que s'ha fet als treballadors perquè aquests es rebaixin, voluntàriament, un 5% del seu sou a canvi de mantenir tots els llocs de treball. Els representants dels treballadors han demanat més informació al respecte abans de prendre cap decisió, per la qual cosa, a la sessió plenària, el pressupost portat a aprovació no contempla la rebaixa de sou als empleats públics de l'Ajuntament.

L'alcalde i també el regidor d'Hisenda, han estat contundents a l'hora d'afirmar que l'Ajuntament ha de prestar serveis, però també els ha de pagar i que no es podran prestar aquells serveis dels quals no es pugui garantir la corresponent prestació econòmica per part de l'Ajuntament.

El regidor d'Hisenda va explicar que l'elaboració del pressupost s'ha fet àrea per àrea, aplicant una reducció d'entre el 15 i el 20 % a cadascuna d'elles, amb l'excepció de l'Àrea de Benestar Social, que no ha augmentat respecte l'exercici de l'any passat, però tampoc s'ha reduït, per motiu evident de la crisi econòmica general que suposa una major necessitat d'atenció a les famílies més desafavorides. Les àrees amb més recursos són Medi Ambient, Seguretat Ciutadana i Obres i Serveis, perquè són àrees que incideixen directament en els serveis bàsics que s'han de prestar a la població. 

L'alcalde, per la seva banda, també va fer referència, davant el requeriment de l'oposició, a la publicació dels sous dels càrrecs electes del Govern municipal. L'alcalde els va remetre al comunicat publicat en aquest web al juliol passat on es publiquen les quantitats econòmiques que perceben els membres del Govern i les seves dedicacions al càrrec. Llegiu-lo sencer en aquest enllaç.

Amb posterioritat al Ple, l'alcalde Jesús Marín ha explicat el pressupost en una entrevista a Ràdio Canet i fent declaracions a Maresme Digital Tv.

Intervenció de l'alcalde al ple, explicant el Pressupost 2012:

^