ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Policia fa una campanya de control i vigilància de dispositius de seguretat
Cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil
PUBLICAT Divendres, 21.01.2011
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cinturó de seguretat

Del dilluns 24 fins al diumenge 30 de gener, la Policia Local fa una campanya de control i vigilància dels dispositius de seguretat passiva, entre els quals hi ha el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil (SRI). Es tracta d'una actuació promoguda pel Servei Català de Trànsit a la qual la Regidoria de Seguretat Ciutadana s'ha adherit.

Els sistemes de retenció infantil, normalment coneguts com a cadiretes infantils, han de ser utilitzats pels infants quan circulin com a ocupants als vehicles a motor, també dins les vies urbanes.

En concret, la Policia Local controlarà:

  • Que el conductor i els ocupants utilitzin correctament els cinturons de seguretat
  • Que els menors de 12 anys amb una alçada inferior a 1.35 metres utilitzin els dispositius de seguretat infantil. Quan sobrepassin aquesta alçada, no cal utilitzar-los.
  • Als seients davanters, els menors de 12 anys que no sobrepassin 1.35 metres d'alçada sempre han d'utilitzar el dispositiu de seguretat infantil

Les infraccions per no respectar aquestes normes poden tenir una sanció de 200 euros i, en alguns casos, pot comportar la pèrdua de 3 punts al permís de conduir.

^