ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament inicia de nou una campanya d'avisos als propietaris de gossos
PUBLICAT Dilluns, 09.11.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Imatge d'un gos

Aquesta setmana es dóna el tret de sortida a una nova campanya de l'Àrea de Sanitat. Dos voluntaris cívics transiten pels punts on sovint hi ha més amos i gossos passejant i avisen els propietaris que incompleixen l'ordenança municipal sobre la tinença i la protecció d'animals. En concret incideixen en els dos punts més molestos i alhora més incívics de la normativa: les defecacions dels animals i el fet que vagin deslligats.

Deixar les caques dels gossos al carrer és una actitud incívica, que hauria d'avergonyir el qui ho fa. Però com que, malauradament, hi ha persones a qui tot això no els afecta i deixen que els seus gossos facin les necessitats on vulguin, l'administració té la potestat d'aplicar la reglamentació municipal. En concret, l'ordenança sobre la tinença i la protecció d'animals, que preveu sancions de fins a 400 euros per als que incompleixin, entre d'altres, algun dels dos punts anteriors. No dur l'animal lligat i deixar les seves deposicions al carrer es consideren faltes lleus, igual que ho són permetre que orinin a les façanes o al mobiliari urbà o no portar la placa censal d'identificació municipal en el collar.

Els voluntaris cívics criden l'atenció dels ciutadans incívics i els donen un avís, en el qual s'especifica el motiu de la infracció. Després d'aquest primer avís, si se'ls torna a enxampar incomplint l'ordenança, ja se'ls derivarà a la Policia Local perquè se'ls apliqui la sanció corresponent.

Per últim volem recordar que els animals domèstics han d'estar censats. El cens es porta des de l'Ajuntament. Podeu venir a fer la inscripció a partir del gener de 2010.

^