ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Arxiu Municipal recorda els quinaires i els fadrins en el Dia Internacional dels Arxius
PUBLICAT Dilluns, 10.06.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Celebrem la Setmana Internacional dels Arxius SIA2024 


El 9 de juny és commemora el Dia  Internacional dels Arxius i al voltant d’aquesta data, entre diverses activitats, els arxius mostren algunes de les joies del patrimoni documental que custodien.

En aquest ocasió, l'Arxiu Municipal de Canet ens presenta un document desconegut: el llibre dels Quinaires de Canet. Aprofitant un copiador de cartes del segle XIX, el 1836 s’hi va començar a fer una relació dels quinaires i els fadrins nomenats per l’Ajuntament. Es va fer de manera gairebé ininterrompuda, fins al 1965.

La tradició dels Quinaires està relacionada amb una festa tradicional canetenca que hem deixat de celebrar: Les Festes dels Barris. Vinculades a la celebració de la Vuitada de Corpus, les Festes dels Barris començaven el dia del Corpus i acabaven una setmana després.

Durant la festivitat, cadascun dels cinc barris de Canet  celebraven diferents actes: catifes florals, decoració de carrers,  cercaviles, balls, oficis religiosos, entre d'altres activitats.

Els Quinaires  eren  els  encarregats  d’organitzar  la  festa  del  seu  barri. Els noms dels quinaires que hi figuren, generalment, eren  els joves  que  s’acabaven  de  casar feia  poc,  a poder ser, durant el darrer any.

 

^