ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aconseguim una subvenció de 300mil euros per posar plaques fotovoltaiques al Palauet
PUBLICAT Dimecres, 22.05.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
plaques fotovoltaiques

L'àrea d'Urbanisme va demanar una subvenció al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per la reparació de la coberta, renovació instal·lacions tèrmiques i nova instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La subvenció s'emmarca dintre dels ajuts destinats a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic per als anys 2023, 2024 i 2025. (RESOLUCIÓ ACC/2831/2023, de 24 de juliol).

L'import de la subvenció rebuda és de 300.000 € i es podrà finançar el 73% del cost de l’execució de les obres.

L'objectiu de les obres és millorar l'eficiència energètica de l'edifici i les instal·lacions de forma que sigui més respectuós amb el medi ambient. Per aconseguir-lo es renovarà la coberta de l'edifici millorant la seva transmitància, passant de 0,40W/m2k a 0,30W/m2k, es retiraran les instal·lacions obsoletes, s'instal·laran dues bombes de calor aerotèrmiques aire-aigua i s'instal·laran 93 mòduls fotovoltaics, els quals ajudaran a l'autoconsum i a la suficiència i eficiència energètica de l'edifici.

Amb les reformes a l'edifici i la modificació de les instal·lacions, s'aconseguirà una millora del confort tèrmic dels infants i de les persones, reduint paral·lelament el consum elèctric i millorant l'eficiència energètica global de l'edificació, fent que el conjunt de l'edifici que sigui més eficient energèticament. Amb aquestes actuacions, s'estima una reducció d’emissions de GEH anuals (t CO2eq/any) de 18.372,06 kg CO2eq/any.

Les actuacions es realitzaran durant l’any 2024.

^