ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adhereix a l'AMAP per a reforçar la gestió pública de l'aigua al Maresme
PUBLICAT Dimarts, 07.05.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Foto aigua

L'Ajuntament està estudiant el canvi a gestió directa de l’aigua, donat que l’actual concessió del servei finalitza l’any vinent


Després de l’acord aprovat al Ple municipal d’abril, el nostre municipi és el cinquè de la comarca en sumar-se a l’Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública, l'AMAP. Ho fem després dels municipis veïns d'Arenys de Munt, El Masnou, St. Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.

Davant del venciment del contracte de concessió de l’abastament d’aigua aquest 2025, l’Ajuntament està valorant passar a una gestió pública del servei i se suma a l’AMAP, en una aposta més per fer créixer el sector de l’aigua pública al país i també poder mancomunar recursos i coneixements tècnics que millorin el servei tant a Canet de Mar com a d’altres municipis que es decideixen a fer el pas. Per a preparar-se per aquest repte, l’Ajuntament acaba d’aprovar el pla de sectorització i digitalització del servei, per a millorar l’eficiència de la xarxa i reduir l’aigua no comptabilitzada.

Al Maresme, Arenys de Munt, Argentona, Llavaneres, Mataró i Vilassar de Dalt, gestionen directament l’aigua, el que suposa el 37% de la població. El Masnou i St. Iscle estan en ple procés de recuperació de la gestió pública.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua així com donar suport als municipis membres de l’associació. Amb Canet de Mar, ja en formen part un total de 74 membres, entre municipis, entitats i empreses públiques.

^