Descobreix Canet de Mar
Cementiri Municipal

1830-2017 Carrer Sant Marc
La creació d’aquest cementiri va coincidir amb la tornada dels canetencs enriquits a les Amèriques que van construir cases i panteons per posar de manifest la seva fortuna i reforçar el seu prestigi social. El cementiri de Canet és un bon exemple d’aquest tipus d’arquitectura monumental, amb panteons com els de les famílies Pau Font, Domènech i Montaner, Font, Casals Roura, Santiñà, Busquets o Domingo Pascual (actualment Enric Llauger).


Un altre edifici destacat és el de la família Font, una important nissaga de capitans de vaixell. El panteó és una mola pètria oberta amb finestres en els laterals i una porta frontal d’estil indefinit, sobre la qual hi ha una cornisa amb mènsules i el capçal una corona floral i unes fulles de palmera, de ferro forjat. L'element més destacat és, però, la figura que el corona, l'Àngel del Judici. És obra de l'escultor Francesc Pagès i Serratosa.


Aquest àngel té una curiosa història, que és part de la història recent de Canet de Mar. En els començaments de la guerra 1936-1939, els milicians de la FAI li van treure una trompeta que portava a la mà dreta i les ales. Per aquesta raó encara en diuen l’àngel de la FAI.

Informació
OFICINA DE TURISME
Casa Museu Domènech i Montaner
Xamfrà rieres Gavarra i Buscarons
T. 937 940 898
canet.turisme@canetdemar.cat

Ajuntament de Canet de Mar

HORARI

Matins
Dilluns tancat
De dimarts a diumenge de 10 a 14 h

Tardes
D'abril a octubre:
Divendres i dissabtes de 16 a 19 h
De novembre a març:
Dissabtes de 16 a 19 h

Avís legal - Intranet

Pujar al principi de la pàgina