Descobreix Canet de Mar
Castell de Santa Florentina

Castell de Santa Florentina

El Castell de Santa Florentina està construït sobre una antiga vila de l'època romana anomenada "Domus", que va ser un nucli urbà i zona de producció vinícola. Al segle XI l'edifici es va convertir en una masia fortificada (també dita Casa Forta) per combatre les incursions pirates de l'època i avui encara present en el conjunt arquitectònic del Castell. 

Serà al segle XIV sota el patrocini de Ferrer de Canet, cavaller noble, conseller del rei Alfons el Magnànim i ambaixador de Pere el Cerimoniós, quan la Domus aconseguirà el seu màxim esplendor. 
A finals del segle XIX, Ramon de Montaner i Vila, propietari de la Domus i important empresari del món editorial barceloní amb l'editorial Montaner i Simón (avui seu de la Fundació Antoni Tàpies), encarrega al seu nebot Lluís Domènech i Montaner la restauració de la Domus i la seva ampliació.

Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims exponents del Modernisme català, va dissenyar un a un els 3.000 metres quadrats habitables de Santa Florentina. Amb el seu equip dels millors artistes i artesans de l'època, va introduir vitralls acolorits amb símbols religiosos, grans peces de marbre amb mosaics pels terres, fustes tallades i enteixinats pels sostres, vidrieres, ceràmiques, ferro forjat i escultures que harmonitzen un equilibrat espai ple de color, llum, formes i volums.

El projecte final es defineix com una residència palau amb tocs medievals i romàntics de castell, en harmonia amb un estètic i creatiu llenguatge modernista. Aquesta reforma inspirada en elements medievals, modernistes i neogòtics li va donar encara més un major renom al Castell de Santa Florentina.

Informació

Visites audioguiades: de dimarts a dissabtes
Reserves i venda d’entrades: www.castelldesantaflorentina.com
Per a més informació: 93 672 08 84 / 686 16 34 10

Fitxa de la visita audioguiada

Tarifes

Adults: 12 €
Nens fins a 6 anys: gratuït
Descomptes:
Nens de 7 a 15 anys: 6 €
Jubilats (majors de 65 anys)
estudiants i famílies nombroses: 10 €

Es recomana reservar la visita comprant les entrades on line www.castelldesantaflorentina.com
Per ampliar informació i reserves, amb la suficient antelació dirigir-se a visit@castelldesantaflorentina.com

OFICINA DE TURISME
Casa Museu Domènech i Montaner
Xamfrà rieres Gavarra i Buscarons
T. 937 940 898
canet.turisme@canetdemar.cat

Ajuntament de Canet de Mar

HORARI

Matins
Dilluns tancat
De dimarts a diumenge de 10 a 14 h

Tardes
D'abril a octubre:
Divendres i dissabtes de 16 a 19 h
De novembre a març:
Dissabtes de 16 a 19 h

Avís legal - Intranet

Pujar al principi de la pàgina