ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comença la planificació de treballs per al desamiantat de les instal·lacions i edificis municipals
PUBLICAT Dimecres, 07.02.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Amiant

L’Ajuntament ha començat a planificar els treballs per assegurar el desamiantat de les instal·lacions i edificis municipals d’acord amb la Llei estatal 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular. 

Per tal de vetllar per la salut dels usuaris i treballadors dels diferents edificis municipals i poder elaborar un cens dels emplaçaments de titularitat pública amb presència d’amiant, es preveu portar a terme un seguit de inspeccions. 

L’amiant és un agent químic que va ser àmpliament utilitzat a la indústria i la construcció fins l’any 2002, quan se’n va prohibir el seu ús, de manera que els edificis públics objecte de inspecció seran aquells construïts o rehabilitats amb anterioritat a l’any 2002. 

Fins a la data, s’ha realitzat algunes actuacions per tal d’eliminar la presència d’amiant, tals com la substitució de la coberta del Mercat Municipal, l’any 2019, que comptava amb elements amb contingut d’amiant. 

És important destacar que, fins a la data, no es té coneixement de la presència d'amiant en els edificis municipals, tanmateix, s’estan realitzant les inspeccions esmentades per tal de descartar la seva presència en elements ocults, tals com instal·lacions, i garantir d’aquesta manera la salut de totes les persones que fan ús dels diferents equipaments.

^